Gazeteci Barış Pehlivan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP lideri Bahçeli arasında sıkıntı olduğunu yazdı. Yargı kulislerindeki iddiaları aktaran Pehlivan, "Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu arasında sıkıntı var. Konu, MHP milletvekili Saffet Sancaklı ile Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in ilişkisine dair... Özer’in Arnavutluk’ta yakalanması ve Türkiye’ye iadesi konusunda fikir ayrılıkları mevcut" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ve Soylu arasında 'Thodex sorunu' iddiası: "Ülkücü yargı mensupları aralarında bunu konuşuyor"

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında, MHP'li vekil Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı'nın Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer' ile ilişkisinden ötürü fikir ayrılıkları olduğuna yönelik söylentiler olduğuna dair iddialar olduğunu yazdı.

Pehlivan, "Bu dosyada bir gariplik var" başlıklı bugünkü yazısında yargı kulislerinde konuşulan iddiaları gündeme taşıdı.

"Duyduğum bu söylenti doğru mu, kuşkuluyum. Ama ülkücü yargı mensuplarının aralarında bu iddiayı konuştuğunu bildiğim için önemsedim" diyerek şunları yazdı: "Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu arasında sıkıntı var. Konu, MHP milletvekili Saffet Sancaklı ile Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in ilişkisine dair... Özer’in Arnavutluk’ta yakalanması ve Türkiye’ye iadesi konusunda fikir ayrılıkları mevcut."

Pehlivan, MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş'ın istifasını hatırlatarak kurduğu şu cümleleri de aktardı: "Arnavutluk’ta yakalanan Fatih Özer’in Darıca’da yaşayan aile fertleri partimize gelerek, çocuklarının hiçbir şey yapmadığını, sorunların aileye kaldığını ancak Saffet Sancaklı ve oğlunun paraları alıp kendilerini kurbanlık koyun gibi ortada bıraktığını ifade ediyor."

THODEX'İN ÜÇÜNCÜ DURUŞMASI

Geçtiğimiz gün Thodex'in üçüncü duruşmasının yapıldığın aktaran Pehlivan, şunları yazdı:

"Pek ilgi gösterilmedi, lakin birkaç gün önce Thodex’in üçüncü duruşması vardı. Davayı yakından izleyenlerle ve bazı avukatlarla görüştüm. Çok ilginç şeyler anlattılar...

Mesela, tutuklu altı sanığın avukatlarının dava dosyasına girmesini istediği bazı raporlar var. Ama nedendir bilinmez, mahkeme heyeti bir türlü bu talebi kabul etmiyor. Yani, SPK’den ya da BDDK’den daha önce Thodex’e dair yaptıkları incelemeler istenmiyor.

Keza, mahkeme vergi dairesine “Thodex bugüne kadar kaç para kazandı, ne kadar vergi ödedi” bilgisini de sormuyor."

'MAHKEME BAŞKANI MERT SANCAKLI'NIN İSMİNİ ANMAKTAN BİLE ÇEKİNİYOR'

Pehlivan, iddianamenin esas aldığı MASAK ana raporunun yaklaşık yedi ayda geldiğini belirterek, "MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer ile ortaklığı biliniyor. Bundandır ki, hem sanık hem de mağdur avukatları Sancaklı’nın da soruşturulmasını talep ediyor. Ancak mahkeme bu talepleri duymazdan geliyor. Öyle ki... Mahkeme başkanı bu talepleri reddetmekle kalmayıp, Mert Sancaklı’nın ismini anmaktan bile çekiniyor. Son duruşmada özetle “Bir isim söylemiştiniz ya, ben o talebi reddediyorum” diyor, duruşma salonundakiler “Mert Sancaklı” diye bağırınca ancak isim kayıtlara geçiyor" ifadelerini kullandı.