Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay kararının ardından yazar Sabahattin Önkibar’ın "Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey" adlı kitabı hakkında 2017 yılında verilen toplatma kararını kaldırdı.

Bahçeli'yi anlatan kitap hakkında verilen toplatma kararı kaldırıldı
Fotoğraf: AA

Gazeteci Sabahattin Önkibar’ın ‘Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey’ kitabı hakkında verilen toplatma kararı kaldırıldı.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran gazeteci Barış Terkoğlu, Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kitap hakkında verilen toplatma kararını kaldırıdığını bildirdi. Terkoğlu, paylaşımında, "Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, yazar Sabahattin Önkibar’ın 'Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey' kitabı hakkındaki toplatma kararını kaldırdı. Karar, 5 yıl önce, Bahçeli'nin avukatı, daha sonra HSK üyesi olan Hamit Kocabey'in başvurusuyla alınmıştı. Önkibar'ın kitaptan sonra saldırıya uğradığı hatırlanırsa, 5 yıl sonra gelen kararın zamanlaması dikkat çekiyor" ifadelerine yer verdi.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey’in başvurusuyla Sabahattin Önkibar'ın "Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey" kitabı hakkında toplatma kararı vermişti.

2017 yılında Devlet Bahçeli’ye hakaret içerdiği gerekçesiyle yasaklanan kitabın toplatılmasına karşı Kırmızı Kedi Yayınevi Avukatı Celal Ülgen, toplatma kararının kaldırılması için itiraz etmiş, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi ise yapılan itirazı reddetmişti.

ÖNKİBAR SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Sabahattin Önkibar, kitap yayımlandıktan sonra Ankara’da evinin önünde saldırıya uğramış ve hastaneye kaldırılmıştı. Önkibar, önünü kesen iki araçtan 3 kişinin kendisine saldırdığını söylemişti. Önkibar, şu ifadeleri kulanmıştı: "Kamera kayıtlarına baktım, üç kişi, iki araba var. Birinci arabanın plakası 06 BCF 026… Ben 18.00’a kadar hiç dışarı çıkmadım, akşam bir iftar alışverişi için dışarı çıkayım dedim. Marketçi ve kuruyemiş bulunuyor işte, o arada 20 tane esnaf var. Onlar yetişti, onlar kurtardı. Bu arada ben hazırlıklıydım zaten. Geldiler, ben gardımı aldım. Onlar vurdu, ben vurdum, ama onlar tabii 3 kişi, ben yere düştüm, tekmeleri salladılar. Bu esnada esnaf yetişti, benim hayatımı onlar kurtardı."