Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor" diyen Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtta, "Bu konular herhangi bir şekilde günlük siyasete karıştırılmamalı. Herkes sorumlu davranmalı" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Bu konular siyasete karıştırılmamalı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da yaptığı açıklamada Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'yasa dışı geçiş' açıklamasına yanıt verdi.

Akar, açıklamasında, "Mehmetçik, 'hudut namustur' anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor, en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor" ifadelerini kullandı.

"YASA DIŞI GEÇİŞE İZİN VERMEYİZ"

"Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır" diyen Akar, şunları söyledi: "Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir. TSK, Mehmetçik sıralı amir ve komutanlarının emir komutasında, 7 gün 24 saat, en ileri teknolojiyi kullanmak suretiyle hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle, kararlılıkla ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Mehmetçik, herhangi bir şekilde hudutlarımızdan yasa dışı geçişe asla müsaade ve müsamaha etmemektedir."

"6 Şubat depremleri sonrasında, Türkiye'ye yönelik sığınmacı akını olduğu" iddialarının ortaya atıldığının görülmesi üzerine hemen sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunduğunu" belirten Akar, "tüm sivil ve askeri yetkililerle yaptığı görüşmeler ve incelemelerinin ardından bu iddiaların tamamen gerçek dışı ve yalan olduğunun bir kez daha görüldüğünü" kaydetti.

Hulusi Akar, "Bu konular herhangi bir şekilde günlük siyasete karıştırılmamalı. Herkes sorumlu davranmalı ve gece-gündüz demeden büyük fedakarlık ve kahramanlıkla hudutları koruyan ve gerektiğinde canını vermeye hazır olan Mehmetçiğin emeğine saygı göstermeli" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin" ifadelerini kullanmıştı.