Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Rastgele adam alıp istihdam etmenin bir anlamı yok. İstihdam verimsiz bir ekonomi içerisinde gizli işsizliktir, kaynakların heba edilmesidir" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin: Rastgele adam alıp istihdam etmenin bir anlamı yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Rastgele adam alıp istihdam etmenin bir anlamı yok. İstihdam verimsiz bir ekonomi içerisinde gizli işsizliktir, kaynakların heba edilmesidir. Bunun için, üretimi artırmak için istihdam yaratacağız" açıklamasını yaptı.

Bilgin, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "İstihdamın Enleri Ödül Töreni"nde konuştu.

İş insanlarının üretim istihdamı yaratması gerektiğini ve bu istihdamın verimli çalışması durumunda kaliteli büyümenin yakalanacağını belirten Bilgin, şunları söyledi.

"Rastgele adam alıp istihdam etmenin bir anlamı yok. İstihdam verimsiz bir ekonomi içerisinde gizli işsizliktir, kaynakların heba edilmesidir. Bunun için, üretimi artırmak için istihdam yaratacağız. Böylelikle istihdama dayalı büyüme modeliyle Türkiye ihracatını artıracak. O zaman biz enflasyonun ve hayat pahalılığının konjonktürel bir mesele olduğunu göreceğiz. Türkiye, sanayi devriminin içerisinde yürüyen bir ülkedir. Bunu başarıya götürebilmek için ileri teknolojiler ve istihdam üretip bütün bunları birleştirerek Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılına yani 2023'e doğru yürüyeceğiz. Bu toprakların emperyalistlere karşı güçlü şekilde ayağa kalkmasının yolu oradan geçiyor. Bizim kapılarımız sizlere her zaman açık."

(AA)