Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı altılı masa üzerinden hedef alarak, "Rahmetli Menderes'in asılmasında eli olanların yanında Demokrat Parti'nin Genel Başkanı gitmiş o masada oturuyor. Azıcık onur olsa, azıcık Menderes'in ruhunun zerresi olsa o masada işi olur mu?" ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ, Gültekin Uysal'ı hedef aldı: Azıcık onur olsa o masada işi olur mu?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı hedef aldı. Bozdağ, Uysal'a yönelik altılı masayı kastederek, "Azıcık onur olsa, azıcık Menderes'in ruhunun zerresi olsa o masada işi olur mu?" dedi.

Bozdağ, AKP Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, Belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın da 'sanık' olarak yer aldığı "Yalova Belediyesi'nde zimmet" iddiasıyla açılan davanın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında, bazı CHP milletvekillerinin mahkeme heyetine yönelik tepkisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ, şunları söyledi: "Ben inanıyorum ki TBMM'nin saygın üyeleri, bu haddini ve kendini bilmez, hak ve hukuk tanımaz milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracak, parmak salladıkları yargının önüne onları çıkaracak. Buradan da Millet Meclisimizin Başkanı ve saygın üyelerine Adalet Bakanı, HSK Başkanı olarak çağrıda bulunuyorum; Türk mahkemelerine tepeden bakan, hakim ve savcılarımıza hakaret eden, el, kol sallayan bu kendini ve haddini bilmezlerin milletin saygın bir temsilcisi olmaya da hakları yoktur. Lütfen bu vekillerin dokunulmazlığını Anayasamızın öngördüğü usullere uygun şekilde kaldırmak suretiyle bunları yargıya teslim edin. Yargının önünde Türk yargıçlarına hesap vermesini sağlayın. Ben eminim ki TBMM, Türk yargısının ve yargı görevi yapan hakim ve savcılarımızın onurunu kendi onuru gibi kabul edecek, bu haksızlık karşısında milletin ortak sesinin tercümanı olacak, bu kendini ve haddini bilmezlere, hem hadlerini öğretecek hem kendilerinin kim olduğunu öğretecek hem hukuk devleti nedir, ayan beyan gösterecek ve öğretecek."

GÜLTEKİN UYSAL'I HEDEF ALDI

Açıklamasında Gültekin Uysal'ı hedef alan Bozdağ, "Erbakan Hocamız, 28 Şubat sürecinde boncuk boncuk terlerken, iktidarı düşürmek için binbir manevra yapılırken siz neredeydiniz? Rahmetli Menderes'in asılmasında eli olanların yanında Demokrat Parti'nin Genel Başkanı gitmiş o masada oturuyor. Azıcık onur olsa, azıcık Menderes'in ruhunun zerresi olsa o masada işi olur mu?" diye konuştu.