Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan binaları yapan ve sorumluluğu bulunan kişilerle ilgili tahkikat başlatıldığını açıkladı.

Bakan Bozdağ: Yıkılan binalarda sorumluluğu bulunanlarla ilgili tahkikat başlatıldı
Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) açıklamalarda bulundu.

“Depreme maruz kalan tüm illerimizde bu binalar ve bu binaları yapanlarla ilgili, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar başlatılmıştır” açıklaması yapan Bozdağ, “İhmali, kusuru olanlar ve deprem sonrası ortaya çıkan yıkımlar nedeniyle sorumlu olanların tespit edilmesi ve yargı önünde hesap vermesi sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’daki duruma dair, “Bu zamana kadar Diyarbakır'da enkaz altından 322 vatandaşımız çıkarıldı, maalesef bunlardan 192'si vefat etti” bilgilendirmesi yapan Bakan, ayrıca, “Burada yeteri kadar savcı görevlendirdik, ihtiyaç halinde ilave savcı görevlendirmesi de yapılacaktır” dedi.

Bozdağ ayrıca, sosyal medyadaki tepkileri de hedef alarak, “Pek çok sosyal medya mecralarında provokasyon yapanlar var” ifadelerini kullandı.