Bakan'dan başörtüsü iddiası

Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da stant açan AKP Gençlik Kolları'na mensup başörtülü kadınlara, 'Hayır' çalışması yapan bir grubun müdahale ederek zorla başörtülerini çıkardığını iddia etti. Bu iddia Gezi döneminde AKP tarafından dolaşıma sokulan 'Kabataş yalanı'nı akla getirdi. Sosyal medya kullanıcıları ise bu açıklamaya tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Ticaret Borsası'nda Sivil Düşünce Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Mevlüt Çavuşoğlu, Işıklar Semti'nde 'Hayır' çalışması yapan bir grup tarafından AKP Gençlik Kolları'na mensup kadınların başörtülerinin çıkartıldığını söyledi. Çavuşoğlu, "Ak Parti Gençlik Kollarımız Işıklar Semtinde stant açmış. Orada başörtülü kızlarımız var. Başörtülü kızlarımızın başörtülerini zorla çıkarmışlar. İnsanlık bu mu işte? Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara 'İnsan' denmez. 'Hayır' çalışmanı git sen de başka yerde yap. Bunların laiklik anlayışı bu" diye konuştu.

TARAFLAR KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDU

DHA'nın haberi göre, saat 16.30 sıralarında Işıklar Semti civarında stant açan AKP Gençlik Kolları üyeleri, yoldan geçen R.K. ile kızı Z.Ö'ye broşür uzattı. İddiaya göre bu sırada tartışma yaşandı. AKP'liler, anne kızın başörtülerini çıkartmaya çalıştıklarını iddia etti. Taraflar, karşılıklı olarak birbirinden şikayetçi oldu.