Bakan Elvan'dan Sayıştay'a 'rica': Kanunsuz davranabiliriz, biraz idare edin

Hükümetin Meclis'ten köşe bucak kaçırdığı Sayıştay raporları geçtiğimiz yıla damga vurmuşken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın bakanlığın harcamalarını denetleyen müfettişlerin de olduğu bir görüşmede “Kanuna aykırı davranabiliriz. Bizi bazen idare edin” dediği ortaya çıktı.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, 4 Aralık 2014'de Sayıştay Başkanı Recai Akyel’i ziyaret eden Elvan'ın Sayıştay’a yaptığı ziyarette bakanlığın tüm ihalelerini ve yaptığı harcamaları denetleyen müfettişlere ‘Kanuna aykırı davranabiliriz. Bizi bazen idare edin’ isteğinde bulunduğunu söyledi.

CHP'Lİ DEVELİ: HÜKÜMETİN BASKISI ORTAYA ÇIKTI
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'ya konuşan Turgay Develi, “Artık Sayıştay üzerindeki baskı ortaya çıktı. Sayıştay, Meclis adına denetlemeyi yapmazsa yolsuzluklar nasıl tespit edilecek? Bakan doğrudan kendini denetleyen denetçilere ‘Beni idare et’ diyor. Bu denetçiler nasıl rapor yazabilir?” dedi.

Son üç yıldır bütçe görüşmeleri öncesi Sayıştay’ın raporunun Meclis'e gönderilmemesi büyük tepkilere yol açmıştı. Geçtiğimiz yıl internete sızan ve dönemin AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdürü Hasan Doğan arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydında ikili söz konusu raporlardan “Meclis’e gelirse duman oluruz ” diye baksediyordu.