Bakan Eroğlu, Mardin'de yaptığı bir konuşmada tarla sahibi yurttaşlara su verilmesi için, yağmurlama ve damlama borusu çekme şartı koştu.

Bakan Eroğlu, çiftçilere su vermek için şart koştu!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Mardin'de yaptığı konuşmada, vatandaşın kendi tarlasına yağmurlama veya damlama borusunu çekmesi gerektiğini belirterek, "Yağmurlama, damlama borusunu çekmeyen vatandaşa su yok. Çünkü münbit topraklarını gelecek nesillere tuzlanmış olarak vermesine müsaade edemeyiz. Onun için, evladı ve torunu için toprağı korumamız lazım" dedi.

'SULAMA İÇİN BİR KÜLTÜR OLUŞTURULMASI GEREKİYOR'

Konuşmasında "Yağmurlama, damlama borusunu çekmeyen vatandaşa su yok" uyarısında bulunan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Burada sulama için bir kültür oluşturulması gerekiyor. Şanlıurfa Suruç'ta su verdik. Vatandaş vahşi bir sulama yaptı. Mezar kazıldığında nereyse 60 santimden su çıkmaya başladı. Bu çok tehlikeli, çünkü her sulamada su tuzunu bırakır tarlaya. Vatandaşlarla toplantı yapacağız. Su verildiği zaman parsel başına kadar suyu getireceğiz. Orada su alma ağızlıklarını bırakacağız. Vatandaş kendi tarlasına yağmurlama veya damlama borusunu çekecek. Yağmurlama, damlama borusunu çekmeyen vatandaşa su yok. Çünkü münbit toraklarını gelecek nesillere tuzlanmış olarak vermesine müsaade edemeyiz. Onun için, evladı ve torunu için toprağı korumamız lazım. Kendi tarlasına çekeceği boru için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız da yüzde 50 hibe verecek. Dolayısıyla su verilecek ancak kesinlikle tarlasına kendi borusunu çekmeyen vatandaşa su yok."

(DHA)