Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2022'de 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefiyle yola çıktıklarını söyleyerek, "2028 yılında Türkiye'nin hedefinin 120 milyon turist, 100 milyar dolar gelir olması gerekiyor. Bu, Türkiye için zor bir hedef değil. Çok rahat ulaşılabilir bir hedef" dedi.

Bakan Ersoy, 2022 yılı için hedefini açıkladı: 42 milyon turist

Fox TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı'na konuk olan Ersoy, 2022'de 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Bakan Ersoy, Türkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle geçmişten bugüne global krizlerden etkilendiğini ancak krizlerden başarıyla çıkılabileceğini aktararak, şunları kaydetti:

Son bir haftadır İstanbul'a günlük ortalama 40 bin turist girişi olduğunu söyleyen Ersoy, salgın öncesi rakamları yakaladıklarını, bu rakamların pazar çeşitliliği stratejisinin ne kadar hızlı sonuç verdiğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Bakan Ersoy, TGA'nın bu sene 100 milyon doların üzerinde bir tanıtım bütçesi kullanacağını vurgulayarak, "Şu anda geçmişten bugüne kadar Türkiye'deki en yoğun, dünyada da en etkili tanıtım yapıyoruz. Çok para harcamanız önemli değil. Parayı doğru yere harcamanız ve etkili tanıtım yapmanız önemli" ifadelerini kullandı.

42 MİLYON TURİST HEDEFİ

2022'de 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefiyle yola çıktıklarını aktaran Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2028 yılında Türkiye'nin hedefinin 120 milyon turist, 100 milyar dolar gelir olması gerekiyor. Bu, Türkiye için zor bir hedef değil. Çok rahat ulaşılabilir bir hedef. Sektör ve devlet el ele vererek bu rakamlara ulaşacağız. Türkiye'de bu potansiyel fazlasıyla var. Biz erişeceğiz. Yaklaşık 27-28 yıllık bir konu da yevmiyeli sanatçılar mevzusuydu. Biz o kangren olmuş yarayı çözdük ve 3 bin sanatçıyı sözleşmeli hale getirdik. Özlük haklarını kazandırdık ve artık düzenli çalışıyorlar. Bununla ilgili en büyük adımı biz Bakanlık olarak attık. Büyük bir sorunu çözdüğümüzü düşünüyorum."

Ersoy, salgının öncesinde İstanbul'un 15 milyon turist ağırladığını söyleyerek, "Bu seneki hedefimiz de pandemi öncesi rakamları yakalamak. Bununla ilgili son 2 yıldır TGA ile çok yoğun bir tanıtım kampanyası yapıyoruz. Zaten sonuçlarını da almaya başladık. Pandemiye rağmen İstanbul birçok önde gelen turizm medyasında birinci destinasyon çıkmaya başladı. Doğru ve etkili tanıtım yaparsanız, hak ettiğiniz yere ürününüzü getiriyorsunuz. Bunun sonuçlarını da almaya başladık” dedi.

(AA)