Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Anayasa’yı ihlal eden bir hakime soruşturma açmalıyız dedin mi hiç? Adalet Bakanı’nın da yatacak yeri yok," sözlerine yanıt verdi.

Bakan Gül'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Aynaya baksın

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, kendisini makam için adaletsiz kararlara göz yummakla suçlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Gül, "Eğer bir makam için birisini görmek istiyorsa (Kılıçdaroğlu) aynaya baksın. Koltuğu için kolunun altında kasetlerle gelen birinin bizlere söyleyeceği lafların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Bizim tek derdimiz adalete hizmet yönünde emaneti koruyabilmek. Şahsımızla ilgili söylediği hususları da kendisine iade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Gül, "Şu bir gerçek. Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Anayasa Mahkemesi kararları kişileri, kurumları, mahkemeleri, yargıyı bağlar. Anayasa’da da kanunlarda da Anayasa Mahkemesinin kararlarının sonrasındaki işlemler usuller bellidir, bunun yine değerlendirmesini mahkemeler yapmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU GÜL İÇİN NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdülhamit Gül'e şu sözlerle yüklenmişti:

"Devlette adalet yoksa devlet de yoktur. Fatih Sultan Mehmet, 'Kadının satıldığı gün, adaletin öldüğü gündür' der. Günümüz, kadıların satıldığı gündür. Enis Berberoğlu dava açtı, mahkum oldu, sonra Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Anayasa Mahkemesi bir karar aldı ama yeni Zekeriya Öz bu karara uymam dedi. 'Ben gücümü hukukun üstünlüğünden değil, saraydan alıyorum' diyor.

Bu haksızlıklar karşısında Adalet Bakanı çıkıp bir laf etmedi. Acaba bir vicdan muhasebesi yaptın mı? Anayasa’yı ihlal eden bir hakime soruşturma açmalıyız dedin mi hiç? Adalet Bakanı’nın da yatacak yeri yok. Sadece Enis Bey bağlamında demiyorum bunu. Müyesser Yıldız aylardır hapiste. Devletin sırlarını ifşa etmiş, hangi sır? Sen Adalet Bakanı’ysan, adalet kurumu sana bağlıysa, bu yanlış giden düzene çomak sokmayacak mısın? Yasa gereği belli kararları bozma hakkın var. Koltuk meraklısı olan birinin devlete faydası olmaz. Devlet ne zaman organize suç örgütüne dönüşür? Anayasayı, yasaları kaldırırsanız, hakimler bir kişiden talimatını alırsa o ülke organize suç örgütüne dönüşür. Bir kişiyi eleştirdiğinizde sabahında hapse atılıyorsunuz, ama onun avukatını tutarsanız anında dışarı çıkıyorsunuz."