Bakan Güllüce'ye göre Türkiye aşırı geliştiği için Almanya, ABD, İngiltere, İsrail'in hedefinde

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bakıyorsunuz Türkiye'de Alevi-Sünni kavgası çıkarmak için Almanya, Avrupa, dünya kadar paralar ödüyor, entrikalar çeviriyor. Amerika'sı, İsrail'i başka bir fırıldak yapıyor. İnşallah bunların hepsinin üstünden geleceğiz" dedi.

Erzurum'un Olur ilçesini ziyaretinde, davul ve zurnayla karşılanan Güllüce, burada kendisini karşılayanlarla bir süre halay çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Olur Belediyesi iş birliğiyle yaptırılan 16 derslikli imam hatip lisesinin temel atma törenine katılan Güllüce, konuşmasında, İslam dünyasının en büyük probleminin, kaliteli, yüksek düzeyli insan yetiştirmek olduğunu söyledi.

Güllüce, "Bu okulları, öğrencileri sayıca çoğalttığımız kadar, buradan geleceğin atom alimlerini, büyük filozoflarını, sosyologlarını, çok özel ilim adamlarını yetiştirmeliyiz. Buna ihtiyacımız var. Bu liseden, geleceğin en iyi fizik alimlerinin, felsefecilerinin, en iyi yöneticilerin çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yapımı üstlenen firma yetkilisinden okulu kaliteli yapması ve erken teslim etmesi konusunda söz alan Güllüce, İller Bankası Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu ve diğer protokol üyeleriyle düğmeye basarak, temelin ilk harcını döktü.

İdris Güllüce, törenin ardından gittiği Narman ilçesinde, parti üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesinin hedefi haline geldiğini ifade eden Güllüce, şunları kaydetti:

"Alman Angela Merkel'den tutun, İngiliz'e, İsrail'e kadar bir yerle uğraşıyorlar, bir kişiyle uğraşıyorlar. Bu, bize istikamet veriyor. 'Niye bunlar bu kadar uğraşıyorlar' diye sormamız lazım? Bizler bu topraklarda, gavur işgali görmüş, devletsiz, vatansız, milletsiz kalmış insanlarız. Tarihi hepimiz biliyoruz. En azından bizim ülkemize bu Anadolu platosuna sahip çıkan kimliğe bürünmemiz ve bir yerde olmamız lazım. Peki bu bahse konu kurumlar, devletler, niye bizimle uğraşıyor? Allah ecdadımızı nur içinde yatırsın. Dünyanın en kritik coğrafyasını bize vatan bırakmışlar. Burada olan güç çok yüksek olursa dünya kültürü ve ekonomisini yönlendirebilir hale geliriz. Onlar da 'Buna fazla müsaade etmememiz gerekiyor' diyor."

Güllüce, Almanya'nın Türkiye'de Alevi-Sünni kavgası çıkarmak istediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bakıyorsunuz Türkiye'de Alevi-Sünni kavgası çıkarmak için Almanya, Avrupa, dünya kadar paralar ödüyor, entrikalar çeviriyor. Amerika'sı, İsrail'i başka bir fırıldak yapıyor. İnşallah bunların hepsinin üstünden geleceğiz. Bunun üstesinden gelmenin yolu da siyasetle oluyor. Siyasetin gücü, damarlarda dolaşan kanda, sandıktan çıkıyor. O ne kadar kuvvetliyse, kalbimiz de o kadar kuvvetli atıyor. Daha güçlü olalım diyorsak, bu kalp damarlarında dolaşan kanın daha fazla olması lazım. Sandıktan çıkan her oy, 'Ey Kudüs'ü işgal edenler, al sana bir oy' demiş olacaktır. Her attığımız oy, 'Ey Merkel, al sana bir cevap' olacaktır."

Güllüce, "Bu kadar gelişmemizin, bu kadar dünyaya omuz atmamızın, bu kadar eğitimimizin gelişmesinin cezasını, fatura ödettirilmesine karşı muhatabız" ifadesini kullandı.