Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, pistleri kırılan Atatürk Havalimanı’nda bu bölümlerin en son eylül ayında kullanıldığını söyledi. CHP’li İlgezdi, “Bakan’ın ya mart ayına kadar inen uçaklardan haberi yok ya da onlar hayalet uçaktı” dedi

Bakan’ın uçaklardan haberi yok

Hüseyin Şimşek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin Atatürk Havalimanı’nın kırılarak kullanılamaz hale getirilen pistleriyle ilgili hazırladığı soru önergesindeki soruların hiçbirine yanıt vermeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu pistlerden yapılan uçuş trafiğini de gizledi.

CHP’li İlgezdi, önergesinde Atatürk Havalimanı’nda 15 Nisan’da kullanılamaz hale getirilen pistten yapılan uçuşların sayısını ve pistin kırılmasının gerçek nedeni ile maliyetini sordu. Bu işlemin sonuçlarını da soran İlgezdi’ye yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Bu pistlerden son uçuşlar 13 Eylül’de yapılmıştır” dedi.

DHMİ’den edindiği bilgiye göre eylül ayından sonra en az altı ay daha bu pistlerin kullanıldığını ve Bakan Karaismailoğlu’nun yanıtının gerçeği yansıtmadığını söyleyen İlgezdi, “15 Nisan 2020’de Atatürk Havalimanının iki pisti kırıldı. Soru önergeme ise ‘Bu pistlerden 13 Eylül’de son uçuş yapılmıştır’ yanıtı verildi. Altı ay bu pistleri kullanan kargo uçaklarından bakanlığın nasıl haberi yok” diye sordu.

KAPATMAK İÇİN YOĞUN UĞRAŞ

CHP’li İlgezdi, “Ya Ulaştırma Bakanlığı’nın inen kargo uçaklarından haberi yok ya da pistlerin aslında yoğun olarak kullanıldığını gizleyerek ne kadar önemli iki pisti yok ettikleri ortaya çıkmasın diye sorularımıza yanıt vermiyor. O kadar boş alan varken hastane için iki pist kırıldı. Atatürk Havalimanı’nı kullanan kargo uçakları Nisan’dan beri tek kalan pisti kullanıyor. Ters rüzgar esmesi halinde bu uçaklar mecburen yeni havalimanına inmek zorunda kalacak. Ulaştırma Bakanlığı yolcu trafiğini yasakladıktan sonra, Atatürk Havalimanı’nı tamamen kapatmak için yoğun uğraş veriyor” diye konuştu.