Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Görüşmede devam eden asgari ücret görüşmelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Işıkhan ve Türk-İş Başkanı Atalay asgari ücreti görüştü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre dün (13 Haziran) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmede Atalay, Bakan Işıkhan’a hayırlı olsun dilekleri ile çalışma hayatına ilişkin görüş, talep ve önerilerini dile getirdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı dün işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıdan asgari ücrete ilişkin herhangi bir rakam çıkmadı.

ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücreti; işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çoğunluk kararıyla belirliyor. Halihazırda asgari ücret, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş. 

Asgari ücrete yapılacak ara zammın, geçen yıl olduğu gibi temmuz ayından itibaren yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Geçtiğimizin yıl asgari ücrete yapılan artış, 2 toplantılık bir süreçle karara bağlanmıştı. Bu yıl da hızlı bir süreçle ara zammın netleşmesi bekleniyor.