Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Covid-19 salgını nedeniyle dijital ortamda kutlanılacağını açıkladı

Bakan Kasapoğlu'ndan 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Covid-19 salgını nedeniyle dijital ortamda kutlanılacağını söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Kasapoğlu, "19 Mayıs saat 19.19'da Türkiye genelindeki bütün stadyum, spor salonları ve öğrenci yurtlarımızdan İstiklal Marşımız yükselecek. Dünden bugüne aynı ruhla aynı coşkuyla: “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, bu yıl 19 Mayıs’ı meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamda kutlayacaklarını dile getirerek, “Bu hafta boyunca her yıl yaptığımız gibi 81 ilden gençlerimizin bir kısmını 19 Mayıs programına davet etme düşüncemiz vardı. Fakat pandemi süreci bu fiziksel birlikteliğimizi şu an için kesintiye uğrattı” dedi.

Kasapoğlu, “Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığı gündür” diye konuştu.