14 Mayıs seçimleri yaklaşırken muhalefeti hedef alan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, seçimin “Yerli ve millilerle ülkeyi parçalamak isteyenlerin mücadelesi olacağını” savundu.

Kaynak: AA
Bakan Kirişçi’den seçim ‘yorum’u: Yerli ve millilerle ülkeyi parçalamak isteyenlerin mücadelesi olacak
Fotoğraf: AA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, seçimlerden bahsederken, “Zihniyet olarak milli ve yerli olan bir Cumhur İttifakı ile milli ve yerlilikle hiç alakası olmayan, ülkeyi bölmek ve ülkeyi parçalamak isteyenlerin bir mücadelesi” olacağını öne sürdü.

AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda konuşan Kirişci, 14 Mayıs'taki seçimin önemli olduğunu söyledi.

Kirişci, "Allah göstermesin onların görev alması, iş başı yapması durumunda bunların neler yapabileceklerini burada tek tek saymak mümkün. Ama ben bunları ifade etmekten bile milletim adına ürkerim, korkarım. Çünkü terör örgütleriyle iş tutanların neler yapabileceği açık ve aşikar. Burada zihniyet olarak milli ve yerli olan bir Cumhur İttifakı ile milli ve yerlilikle hiç alakası olmayan ülkeyi bölmek ve ülkeyi parçalamak isteyenlerin bir mücadelesinin olacağını, olduğunu bunu görmek lazım." diye konuştu.

Bu seçimin Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına tamam mı, devam mı meselesinin ötesinde ülkenin bekası için önemli olduğunu savunan Kirişci, milletin irfanı, erdemi, basireti, ferasetinin bu ayrımı yapabilecek durumda olduğunu söyledi.

Sahada vatandaşın ilgisinin alakasının üst düzeyde olduğunu söyleyen Kirişci, "Bunu görüyoruz. 'Sandık gününü bekleyelim.' demek doğru değil. AK Parti olarak, aile olarak bunu hiçbir zaman yapmadık. Hep sıkı tuttuk. Ciddi çalıştık. Ben eminim Afyonkarahisar teşkilatı da bu çalışmaları en seri şekilde sürdürmeye devam edecek." dedi.