Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada tepki çeken görüntüleri için özür diledi.

Bakan Koca cenaze görüntüleri için özür diledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'bedava aşıların parayla alındığı' iddialarına ilişkin ''Verilmeyecek hesabım yok, yarın açıklama yapacağım'' açıklamasını yaptı.

Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntülerin yayılmasının ardından açıklama yapan Koca, görüntülerle ilgili özür diledi. Koca, şu ifadelere yer verdi:

Özellikle pandemide salgının nasıl seyrettiğini, bulaşın nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Kalabalık ve kapalı ortamlarda bulaşın daha fazla olduğunu biliyoruz ve bunu bugüne kadar ifade etmeye çalıştık. Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkacağını ve böyle bir görüntü olacağını ön göremedim. Ön görmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Vatandaşlarımızdan bu görüntü için özür diliyorum

Koca'nın açıklamaları şöyle:

►Verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Özellikle 83 milyon vatandaşımızla beraber olarak mücadeleyi devam ettireceğiz ve vatandaşımızın başarısı olacak. Detaylı bilgileri yarın basın toplantısında vereceğim."

►Muhammed Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafeye uyulmadığı yönünde eleştirilere nasıl cevap verirsiniz?"

►Özellikle pandemide salgının nasıl seyrettiğini, bulaşın nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Kalabalık ve kapalı ortamlarda bulaşın daha fazla olduğunu biliyoruz ve bunu bugüne kadar ifade etmeye çalıştık.

►Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkacağını ve böyle bir görüntü olacağını ön göremedim. Ön görmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşlarımızdan bu görüntü için özür diliyorum."