Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu Çaydurt Yuva köyü bölgesinde içme suyundan zehirlenenlerin sayısının 45’i yetişkin, 53’ü çocuk olmak üzere 98’e ulaştığını açıkladı.

Bakan Koca'dan Bolu açıklaması: Zehirlenenlerin sayısı 98'e ulaştı
Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu Çaydurt Yuva köyü bölgesinde meydana gelen içme suyundan kaynaklı zehirlenmelerle ilgili açıklama yaptı.

Koca, zehirlenenlerin sayısının 45’i yetişkin, 53’ü çocuk olmak üzere 98’e ulaştığını açıkladı.

14’ü yoğun bakımda olan 43 hastanın tedavisinin devam ettiğini belirten Bakan Koca, "17 hasta başka şehirlerdeki hastanelere sevk edilmiş durumdadır. Şu ana dek olayda can kaybı olmadı" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Herhangi bir ağır hasta yok. 17 hastayı il dışına sevk ettik. Şu anda yoğun bakımda olan 9 kişi var. Bu yoğun bakım da 'ara yoğun bakım', öyle cihazlara bağlanmış şekilde değil. Onların da şu anda hayati tehlikeleri yok" diye konuştu.

Köye su verilmediğini, dışarıdan su tedarik edildiğini aktaran Kılıç, "Deponun temizliği yapıldı. Numuneler alındı, sonuçları bekliyoruz. En son yağışlardan kaynaklanmış su kirliliğinden olduğunu değerlendiriyoruz. Numune sonuçları daha çıkmadı, kesinleşmedi. Bunun dışında bütün köylerimizde bütün depoları da elden geçiriyoruz, klorlama ve bakım işlerini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kurban Bayramı'nın son gününde çoğunluğu çocuklar olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görülmüştü. Hastaneye götürülen çocuklar ve yetişkinlerin ilk belirlemelere göre zehirlendiği belirlenmişti. Tetkikler sonucu çocuklarda bağırsak enfeksiyonu tespit edildiği açıklanmıştı.

Bazı hastalarda ishal nedeniyle böbrek yetmezliği de başladığı bildirilmişti.