Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan incelemelerde İngiltere’nin rapor ettiği gen mutasyonuna rastlamadıklarını belirtti. Koca, incelemelerin devam edeceğini aktardı.

Bakan Koca: İngiltere’nin rapor ettiği gen mutasyonuna rastlamadık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs mutasyonuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalar yaptı.

Halk Sağlığı referans laboratuvarının düzenli olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen örnekleri incelediğini ifade eden Koca, bu verilerin Dünya Sağlık Örgütü ile de paylaşıldığını kaydetti.

Yapılan incelemelerde, İngiltere tarafından rapor edilen koronavirüs mutasyonuna rastlamadıklarını dile getiren Koca, çalışmaların devam edeceğini belirterek şunları aktardı:

‘TAM SEKANSLAMA YÖNTEMİYLE İNCELENDİ’

“Mutasyon tedbir uygulamaları kapsamında son dönemde İngiltere’den ülkemize gelen ve test sonucu pozitif çıkan kişilerin PCR örnekleri ile ülkemizin çeşitli bölgelerinden örnekler referans laboratuvarımızda tam gen sekanslama yöntemi ile incelenmiştir.

Ne son dönemde yurda ilgili ülkelerden giriş yapan PCR pozitif vakalardan alınan numunelerde ne de yurdun çeşitli bölgelerinden toplanan örneklerde İngiltere’nin rapor ettiği gen mutasyonuna rastlanmamıştır. Düzenli incelemelerimiz devam edecek.”