AKP’li isimler merak uyandıran duyurular yapmayı alışkanlık haline getirdi. Erdoğan ve Ticaret Bakanlığı’ndan sonra Mustafa Varank da yarını işaret eden bir paylaşım yaptı.

Bakan Mustafa Varank’tan ‘gizemli’ paylaşım: ‘Yerli ve milli robot’ mu?

Geçen hafta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç gün önceden bir ‘müjde’ duyuracağına dair açıklaması ardından benzer bir adım da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi. Varank, yaptığı paylaşımla 29 Ağustos Cumartesi günü saat 15:30’u işaret etti.

Varank’ın paylaşımındaki videoda ise tünele benzer bir yerin içinde iki parlak nokta görülüyor. Göz olduğu anlaşılan iki nokta yaklaşırken, beraberinde metallerin birbirine değmesiyle çıkan sesler duyuluyor. Noktanın daha çok yaklaşmasıyla bir robot olduğu anlaşılan silüet ortaya çıkıyor. Silüetin köpeği andıran bir robot olduğu alınan görüntünün aydınlatılmasıyla anlaşılıyor.

Varank’ın paylaşımındaki silüetin bir robota benzemesi, sosyal medyada ‘yerli ve milli robot mu geliyor?’ yorumlarına neden oldu.

Varank’ın paylaşımı şöyle:

Videodaki silüetin aydınlatılmış hali şöyle:

bakan-mustafa-varank-tan-gizemli-paylasim-yerli-ve-milli-robot-mu-774274-1.

TİCARET BAKANLIĞI DA MERAK UYANDIRDI

Erdoğan’ın açıklaması sonrası benzeri merak uyandırma hamlesi de Ticaret Bakanlığı’ndan gelmişti. Bakanlık, 24 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda bugünü işaret etmişti.

Bugün yapılan açıklamada, söz konusu beklentinin Kolay İhracat Platformu Lansmanı için olduğu anlaşıldı.