Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun 54,44 seviyesindeki açıklanmasının ardından açıklama yaptı. Nebat, “2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğiz” görüşünü savundu.

Bakan Nebati açıkladı: Enflasyon hedefi 2023 seçimlerine ayarlandı

TÜİK'in hesaplamasına göre Şubat enflasyonu yüzde 4,81 olurken yıllık enflasyon yüzde 50'nin üzerine çıktı. Üretici enflasyonu ise yıllık değişimde yüzde 100'ün üzerini gördü. Tüketici fiyatlarıyla üretici fiyatları artışı arasındaki makas da 50 puanı aşarak yeni rekor seviyeye yükseldi. ENAG’a göre ise Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi şubat ayında yüzde 5,44 arttı, son 12 aylık artışı ise yüzde 123,80 olarak gerçekleşti.

BAKAN'DAN HEDEF AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati bugün açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Salgın sonrası dönemde küresel ekonomik aktivitedeki toparlanma neticesinde enflasyonun gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde etkili olduğunu belirterek “Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ettiğimizi yakın zamanda gıda ürünlerinde ve elektrikte yaptığımız KDV indirimleriyle gösterdik.

Ayrıca diğer Bakanlıklarımız ile işbirliği içerisinde fahiş fiyat uygulayan işletmelerin denetlenmesine ve gerekli yaptırımların uygulanmasına yönelik faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Önümüzdeki dönemde enflasyonla mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız.

Enflasyon karşısında yaşadığımız zorluklarda takılı kalıp hadiseyi sonsuza dek sürecek gibi görmek, bizim bakış açımızda yer almamaktadır. Döviz kurunu kapsamlı ve yenilikçi metotlar ile düşürdüğümüz gibi enflasyonu da önümüzdeki dönemde düşüreceğiz. 2023 Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz” ifadelerini kullandı.