Döviz kurunun yükseliş trendi hızla devam ettiği ve enflasyon ile işsizliğin giderek arttığı bugünlerde Bakan Nebati’nin ‘ışıl ışıl parlayan’ gözlerle, “6 ay sonra çok farklı noktalara gideceğiz, çok farklı noktalara…” diyerek dikkat çektiği günleri yaşıyoruz. Veriler, yaklaşık altı ay öncesiyle kıyaslandığında Bakan Nebati’nin ne kadar yanıldığı gözler önüne serildi.

Bakan Nebati’nin ‘çok farklı olacak’ dediği noktadayız: 6 aylık kıyaslama gözdeki feri kaçırdı

HABER MERKEZİ

Resmi rakamlara göre işsizliğin yüzde 11,3, enflasyonun yüzde 73,5 ve dolar/TL’nin 17 seviyesinde olduğu bugünlerde AKP’li Bakan Nebati’nin açıklamaları yeniden hatırlandı.

27 Aralık 2021 tarihinde ‘ışıl ışıl parlayan’ gözleriyle açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonda ‘çok farklı noktalara’ gidileceğini öne sürmüştü. Nebati o açıklamasında, 6 ay sonrasına vurgu yaparak, “Hani hep hayal edersiniz ya, şöyle bir uyusam da 6 ay sonra uyansam diye; bir uyuyun 6 ay sonra uyanın… Çok farklı noktalara gideceğiz, çok farklı noktalara…” ifadelerini kullanmıştı.

6 AYLIK FARK!

Bakan'ın bu açıklamaları 6 ay öncesiyle kıyaslandığında, Türkiye'nin hangi "farklı noktalara" geldiğini veriler açığa çıkardı.

Bakan Nebati’nin 27 Aralık tarihinde bu açıklamayı yaptığında enflasyon TÜİK tarafından yüzde 36,08 olarak kaydedilmişti. Yine TÜİK verilerinde işsizlik oranı yüzde 11,2’ydi. Dolar/TL kuru yine bu tarihte 11,42'den işlem görüyordu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyonun yüzde 73,5, ENAG’a göre ise yüzde 160,76 ve dolar/TL kurunun 17 seviyelerinde. Bugün TÜİK tarafından açıklanan işsizlik verilerine göre ise işsiz kalan yurttaş sayısı da artmış durumda. Bugün açıklanan TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde 11,3 seviyesinde.