Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kardeşi Seyidullah Nebati’nin, Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısından bir gün önce dile getirdiği 1 puanlık indirim tahmini gerçekleşti. Piyasanın beklentisi de bu yöndeydi. Ancak bunu bir bakanın kardeşinin dile getirmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Bakan Nebati’nin kardeşinin faiz tahminini söylemesi tartışma yarattı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi, iş insanı Seyidullah Nebati’nin faiz tahmini gerçekleşti.

Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu, politika faizini 1 puan indirerek yüzde 14’e çekti. Piyasanın beklentisi de bu yöndeydi.

Ancak bu beklentiyi ülke ekonomisini yöneten isimlerden biri olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşinin dile getirmesi, sosyal medyada yurttaşların tepkisini çekti. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, Sermaye Piyasası Kurulu’nun harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de bu görüşü dile getiren bir tweet attı.

KENDİ FİKRİ, SABİT TUTULMASIYDI

Dün Bloomberg HT kanalına bağlanan B&G şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Bakan Nureddin Nebati’nin kardeşi Seyidullah Nebati, faizin sabit tutulması gerektiğini savunmuş ancak kendi kanaatinin 1 puanlık indirim yapılacağı olduğunu belirterek şunları söylemişti:

“Yarınki Merkez Bankası toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası'nın bence pas geçmesi lazım. Ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktır. Küçük bir aralığımız kaldı demişti. Zaten enflasyonun altında bir reel faizle ilerliyoruz. Kaldı ki piyasada faizler inmedi. Sadece kısa vadeli faizler indi.”

‘YENİ EKONOMİ MODELİ’NE DESTEK

Seyidullah Nebati ayrıca, ‘yeni ekonomi modeli’ne şu sözlerle destek vermişti:

“Diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Biz de yeni yeni tanıyoruz, anlıyoruz. Ben hükümete güveniyorum. Ellerinde bu kadar veri seti varken, Türkiye'nin bütün kurumlarından bilgi alırken ben hatalı bir program izleyeceklerine inanmıyorum. Ama anladığım kadarıyla kısa vadede zor olacak. Her zaman iyimser olmak zorundayız.”