Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi sınavında iptal edilen hiçbir sorunun olmadığını belirtti. Özer, sonuçların 30 Haziran'da açıklanacağını duyurdu. Ara tatiller hakkında da konuşan Özer, "İkinci ara tatili Ramazan Bayramı'yla birleştirdik” dedi.

Bakan Özer: İkinci ara tatili Ramazan Bayramı'yla birleştirdik
Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hakkında, "Bugün itibarıyla iptal edilen hiçbir soru yok" dedi.

Mahmut Özer, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

LGS sınavına ilişkin açıklamalarda bulunan Özer, "30 Haziran'da sonuçları açıklayacağız. Bir bilgiyi de paylaşacağız. Bugün itibarıyla iptal edilen hiçbir soru yok. Bu çok önemli. Çünkü her bir sorunun çok önemli bir işlevi var" dedi.

Özer, şöyle devam etti: "Şunu da dikkate almamız gerekiyor; sadece 8'inci sınıf öğrencilerimizin sınavda okullara yerleştirilmesiyle kullandıkları bir bir sınav. Aslında öğrencilerimizin yüzde 92'si herhangi bir LGS sınavına girmeye gerek duymadan çok rahat bir şekilde tercih ettikleri lise türlerine girebiliyorlar."

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3600 ek gösterge hakkında açıklamalarda bulunan Özer, "60 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanıyor. 411 bin civarında da emekli öğretmenimiz, yani yaklaşık 470 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanacak" ifadelerini kullandı.

"12. SINIF ÖĞRENCİLERİNİ DEVAMSIZLIKTAN BIRAKMAYACAĞIZ"

Özer ayrıca, "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın" açıklamasını yaptı.

“İKİNCİ ARA TATİLİ BAYRAMLA BİRLEŞTİRDİK”

2022-2023 eğitim yılı ara tatillerine ilişkin de bilgi veren Özer, “14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatili yapacağız. İkinci ara tatili Ramazan Bayramıyla birleştirdik” dedi.