Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin ardından eğitim öğretime ara verilen illerden Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart itibarıyla okulları açılacağını bildirdi. Özer ayrıca eğitime verilen aranın Gaziantep ve Osmaniye'de 13 Mart, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldığını kaydetti.

Bakan Özer il il açıkladı: Deprem bölgelerinde eğitim ne zaman başlayacak?
Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitime ara verilen illerde, okulların açılacağı tarihlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özer, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Özer, burada yaptığı konuşmada Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitime yeniden başlanacağını bildirdi. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen aranın 13 Mart, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da verilen aranın ise 27 Mart'a kadar uzatıldığını kaydetti.

Özer ayrıca, 'sağlam' raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimin başlatılmayacağını bildirdi.

"HASTANE SINIFLARI OLUŞTURULACAK"

Özer, şu ifadeleri kullandı: "Birinci kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başlıyoruz. İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye yer alıyor. Bu illerimizde eğitim, öğretime 1 Mart tarihine kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzatıyoruz. Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerimizde de 1 Mart tarihine kadar vermiş olduğumuz uzatmayı, eğitim öğretimine ertelemeyi 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz. Dolayısıyla bu on ilimizi eğitim öğretimiyle buluşturmada güvenlik odaklı ve tedrici bir şekilde normalleşme sürecini bugün itibarıyla, bugün almış olduğumuz kararlarla başlatmış oluyoruz. Bunlara ilave olarak 10 ilimizde tüm hastanelerde 1 Mart tarihine kadar hastane sınıfları açacağız. Bu hastane sınıflarında sadece tedavilerini hastanede gören öğrencilerimiz eğitim almayacak, ayrıca 7-24 fedakar bir şekilde çalışan sağlık emekçilerimizin çocukları da bu sınıflardan yararlanabilecekler."

LGS'ye girecek 8. sınıf ve YKS'ye girecek 12. sınıf öğrencileri için 1 Mart itibarıyla destekleme ve yetiştirme kursları açacaklarını dile getiren Özer, "İkinci ve üçüncü kategoride olan eğitim öğretimi uzattığımız, ertelediğimiz illerde de 8 ve 12. sınıflara desteklemek için 1 Mart tarihi itibarıyla destekleme ve yetiştirme kursları açarak bu öğrencilerimizi destekleyeceğiz. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı olarak 8 ve 12. sınıfın on ildeki tüm öğrencilerimiz için tüm ders kitaplarını ve yardımcı kaynakları tekrar bastırdık. Yaklaşık 11 milyon 820 bin 918 kitap ve yardımcı kaynağı 1 Mart itibarıyla tüm öğrencilerimize ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

"DEPREMZEDELERİN EĞİTİM ÖĞRETİM MATERYALLERİ KARŞILANACAK"

Diğer sınıflar için ise özellikle iki ve üçüncü kategoride olan iller için tüm sınıf seviyelerindeki ders kitaplarını ve yardımcı kaynaklarını tekrar basmaya başladıklarını aktaran Özer onlar da bittiği zaman tüm öğrencilere ulaştıracaklarını söyledi.

Depremzede öğrencilerin ihtiyaçlarını bakanlık tarafından karşılayacaklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti: "Öğrencilerimiz rahat olsunlar. Çantalarını, kitaplarını, silgilerini, ihtiyaç duydukları her türlü eğitim öğretim materyalini bakanlık olarak temin edip tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. İkinci ve üçüncü kategorideki illerde her ne kadar eğitim öğretimi ertelesek de özellikle çadır ve konteyner kentlerde, merkezlerde anasınıfı, ilkokul ve ortaokul için çadır sınıflar oluşturacağız. Bunun örneğini dün gördük, Gaziantep'te İslahiye'de gerçekten çok güzel çocuklarımız için anasınıfı, ilkokul ve ortaokul açılmıştı, o örneği tüm illerimizde yaygınlaştıracağız."

(AA)