Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programıyla ilgili açıklama yaptı. Programlarının üç temel bileşeni olduğunu belirten Şimşek, bunları 'düşük enflasyon', 'mali disiplin' ve 'finansal istikrar' olarak sıraladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Şimşek: Programımızın üç temel bileşeni var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programlarının üç temel bileşeni olduğunu belirterek, 'mali disiplin', 'tek haneli enflasyon' ve 'finansal istikrar' vurgusunu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilen Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati’den devralmıştı. Şimşek’in göreve gelmesi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dini bir referans olan “nas”la ilişkilendirdiği ve “Faiz sebep, enflasyon sonuç” tezine dayandırdığı Yeni Ekonomi Modeli’nden geri dönüş olarak yorumlanmıştı.

Twitter hesabından ekonomi programına ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Şimşek, "Programımızın üç temel bileşeni var" dedi.

Şimşek, üç bileşeni şöyle sıraladı:

>> "Mali disiplinin yeniden tesis edilmesi; yani deprem etkisi hariç, bütçe açığının Maastricht kriterleri ile uyumlu bir seviyeye çekilmesi,

>> Enflasyonun orta vadede tek haneye düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve enflasyon hedefi ile uyumlu gelirler politikası,

>> Makro finansal istikrarı ve diğer tüm kazanımları kalıcı hale getirecek yapısal reformlar."