Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Libya krizi ve ABD ile İran arasında yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Bakan Turhan gündemi değerlendirdi: Neyin ne olacağını kimse bilmiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, gündemi değerlendirdi. Turhan, "Her yerde kaos var. Herkes 'ne oluyor, dünya nereye savruluyor' diye soruyor. Neyin ne olacağını kimse bilmiyor" dedi.

Yalova Valisi Muammer Erol'u ziyaret eden Bakan Turhan, buradan AKP İl Başkanlığı'na geçti. Turhan, daha sonra il yöneticilerine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'NEYİN NE OLACAĞINI KİMSE BİLMİYOR'

Gündemi değerlendiren Turhan, şöyle konuştu:

"İkinci Dünya Savaşı sonrası şekillenen uluslararası sistem çatırdıyor. Bir yanda yeni güç dengeleri oluşuyor, diğer yanda küresel ekonomik sistem eksen kayması yaşıyor. Öte yandan uluslararası hukukun içi boşalıyor ve çok uluslu ortak kuruluşlar irtifa kaybediyor. Buna karşın hak, hukuk, adalet daha fazla yerlerde sürünüyor. Her yerde güçlünün borusu ötüyor. Her yerde kaos var. Herkes 'ne oluyor, dünya nereye savruluyor' diye soruyor. Neyin ne olacağını kimse bilmiyor. Şu son bir haftada yanıbaşımızda, İran ile ABD arasında olanları, hep birlikte gördük.

Suriye'de, Libya'da, Yemen'de, Lübnan'da, Irak'ta yaşananları da biliyoruz. Ateş elbette en çok oraları yakıyor ancak etkisi tüm bölgeye tüm dünyaya oluyor. Tüm bunlar bize şunu gösteriyor, Türkiye güçlü olmak zorunda. Güçlü olmak zorundayız çünkü güçlü balığın güçsüz balığı yediği ve kimsenin de hesap soramadığı bir dünyada yaşıyoruz. O nedenle gerek yanıbaşımızda olanlara karşı gerekse dünyada yaşananlara karşı başımızı kuma sokup bekleyemeyiz. Bakınız, Libya'da meşru hükümetle bir anlaşma yaptık. 'Vay sen misin anlaşma yapan' hemen hepsi bir araya gelip, bizi boşa düşürmek istiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye, Akdeniz'de doğal gaz aramasın, enerjide dışa bağımlı olsun. Böyle bir durum olamaz, bunu kabul edemeyiz."

AA