BirGün’ün "Deniz manzaralı araziyi Varank’ın ‘kuzeni’ kaptı!" başlıklı haberini yayınlayan cumhuriyet.com.tr'nin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ve gazetenin sorumlu müdürü Mustafa Birol Güger'e dava açıldı. Daha önce de ayı haber nedeniyle T24’ün Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın ile gazetemiz muhabiri İsmail Arı’ya da dava açılmıştı

Bakan Varank, BirGün’ün haberi nedeniyle dava yağdırıyor!
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BirGün’ün 18 Kasım 2022 tarihli "Deniz manzaralı araziyi Varank’ın ‘kuzeni’ kaptı!" başlıklı haberinin yayınlanmasının ardından birçok gazeteciye dava yağdırdı. 

Varank’ın yaptığı şikâyetlerle yargılanan gazeteciler kervanına BirGün muhabiri İsmail Arı ile T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın’ın ardından cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi ve gazetenin sorumlu müdürü Mustafa Birol Güger de katıldı.

Varank’ın avukatı Ahmet Özel, Cumhuriyet Gazetesi’nde "Devasa arazi Mustafa Varank’ın kuzenine gitti: Elde edeceği gelir dudak uçuklattı" başlıklı haberde "BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre" ibaresi olmasına rağmen Cumhuriyet Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu ve ardından dava açıldı.Suç duyurusunda haber için "itibar suikastı maksadıyla kaleme alınan" ifadeleri kullanıldı. 

Varank’ın şikâyetiyle, BirGün muhabiri İsmail Arı’ya ve haberi yayınlayan T24’ün Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın’a ayrı ayrı "kamu görevlisine hakaret" suçlaması ile davalar açılmıştı. Varank, BirGün’e ayrıca bir de tazminat davası açmıştı.

GAZETEMİZE TAZMİNAT DAVASI DA AÇTI

Varank, BirGün ile BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ve muhabirimiz İsmail Arı’dan 50 bin TL talep etmişti. Bakan Varank, 28 Kasım tarihinde gazetemizin "Kuzen sağ olsun" başlığıyla manşetten duyurduğu haber için de yine gazetemizden 100 bin TL’lik bir tazminat talep etmişti.

BirGün muhabiri Arı’nın hazırladığı haberde,Emlak Konut’un, Bodrum’daki deniz manzaralı devasa arazi için düzenlediği ihaleyi Bakan Mustafa Varank’ın kuzeni ile AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cevahir şirketi aldığı ifade ediliyor. Daha sonra Emlak Konut’un Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamaya dayandırılarak yapılan haberin ülke gündemi oturmasının ardından ihalenin iptal edildiği açıklanmıştı.