Bakan Varank'tan Eren Erdem hakkında suç duyurusu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, cezaevinden tahliye edilen eski CHP milletvekili Eren Erdem hakkında, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Varank’ın avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Eren Erdem’in 1 Kasım’da yaptığı açıklamasında Varank’ı hedef aldığı ve kullandığı hukuka aykırı ifadeler gerekçesiyle TCK 125’inci maddesinde yer bulan “kamu görevlisine alenen hakaret” suçunu işlediği öne sürüldü.

Dilekçede, “Mesleki kariyeri yalan ve iftiralarla dolu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski milletvekili, şikayete konu beyanıyla hezeyanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Şüphelinin iddia etiği gibi müvekkilimin bahsi geçen olay ile hiçbir ilgisi, bağlantısı bulunmamaktadır. Hal böyleyken şüphelinin eylemi tümüyle hakaret ve iftira suçunun unsurlarını oluşturmaktadır” denildi.

Ne olmuştu?

489 gün sonra Silivri Cezaevi’nden 31 Ekim’de tahliye edilen eski CHP milletvekili Eren Erdem, Cumhuriyet gazetesinden Leyla Kılıç'ın sorularını yanıtlamıştı. Erdem, gizli tanık ifadesinin Mustafa Varank’ın talimatıyla hazırlanıp dosyasına konulduğunu söylemişti.

Erdem'in açıklaması şöyleydi:

"Dosyadaki tanık beyanına göre Bakan Mustafa Varank, Fuzuli Aydoğdu’ya talimat veriyor ki bunlar duruşma tutanaklarında da mevcut. Varank, gizli tanığa bir gazeteci gönderiyor. Bana yönelik soruşturma aşamasında verdiği ifadeyi hazırlatıp altına imza attırıyorlar. Kumpas kuruluyor. Gizli tanık ifadesi dışında hiçbir yan delil yok. Aydoğdu’nun gizli tanık görevlendirdiği ortaya çıkınca, resmi tutanağa girince ve bu tutanağın da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitme olasılığı olunca Adalet Bakanı bu şahsı görevden aldı. Ben bir gizli tanığın lafıyla tutuklandım."