Amasra'da maden ocağındaki patlamanın ardından bölgede incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek boynumuzun borcudur"

Bakan Yanık Bartın'da konuştu: Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek boynumuzun borcudur
Fotoğraf: AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında yaşanan patlamanın ardından bölgede yaptığı açıklamada, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Yanık, Amasra'da patlamanın meydana geldiği maden sahasında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yanık burada yaptığı açıklamalarda, "Bakanlık olarak yaralılarımızın desteklenmesi ve vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin psikososyal anlamda desteklenmesi noktasında üzerimize düşeni eksiksiz bir biçimde yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yanık, Bakanlık psikososyal ekibinin, yaralıları takip ve ailelere destek konusunda orada olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kurum ve kuruluşlar olarak ilk andan itibaren biz de afet müdahale kapsamındaki sorumlu Bakanlıklardan biri olarak çok yakından takip ediyoruz. Arkadaşlarımız, ilgili personelimiz, hızlıca olay yerine intikal etti. Şu anda incelemeler devam ediyor. Soruşturma devam ediyor. Kazayla alakalı sebep önümüzdeki süreçte ortaya çıkacaktır. Bu ayrı. Yapılması gereken ne varsa, bunu açık yüreklilikle milletimize bir taahhüt olarak söylemek zorundayız, soruşturmanın sonunda çıkan sonuca göre, bir kusur ve sorumluluk varsa bunun gereği yapılır. Onun dışında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek, boynumuzun borcudur. Nitekim gerekli çalışmaları da yapıyoruz."

BARTIN'DAKİ MADEN FACİASI

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim'de akşam saatlerinde grizu patlaması olduğu değerlendirilen bir patlama meydana geldi. Bartın Valiliği'nin açıklamasına göre patlama, saat 18.15 sıralarında -300 kotunda yaşandı. Patlama sırasında maden ocağında bulunan 41 işçi hayatını kaybetti.

AA