DW Türkçe ve +90 ortaklığıyla 8 Nisan'da yayınlanan "Seks işçisi olmak" isimli belgesel yeniden gündeme geldi. Bakan Derya Yanık, DW Türkçe'nin fuhuşa teşvik suçunu işlediğini öne sürdü ve ekledi: "Yayıncılık adına bir utanç vesikası olan bu içeriğin engellenmesi için yetkili kurumlara gerekli başvuruları yaptık."

Bakan Yanık'tan 'Seks işçisi olmak' isimli belgesel hakkında açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, DW Türkçe ve +90 ortaklığıyla 8 Nisan'da yayınlanan "Seks işçisi olmak" isimli belgesele tepki gösterdi. DW Türkçe'nin fuhuşa teşvik suçunu işlediğini savunan Yanık, "Bu içeriğin engellenmesi için yetkili kurumlara gerekli başvuruları yaptık" ifadelerini kullandı.

"Seks işçisi olmak" isimli belgesel DW Türkçe ve +90 ortaklığıyla 8 Nisan'da +90'ın YouTube hesabında yayınlandı.

22 Haziran'da +90'ın sosyal medya hesabından belgeselden 25 saniyelik bir video paylaşıldı.

Paylaşımda, "Yasemin bir seks işçisi ve işini seviyor "Üniversite bitirdim, sanatçı oldum ama onlarda seks işçiliğinde olduğum kadar iyi değilim" diyor Seks işçiliği yapmasının bir diğer sebebi ise "hızlı para" ifadeleri kullanıldı.

BAKAN YANIK: GEREKLİ BAŞVURULARI YAPTIK

Belgeselin yeniden gündeme gelmesinin ardından Bakan Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "DW Türkçe yaptığı bu haberle tüm basın meslek ilkeleri ve toplumsal değerlere hakaret etmektedir. Öte yandan TCK 227/2. maddede düzenlenen fuhşa teşvik suçunu da işlemektedir" dedi.

"Kadınları aşağılayan, ahlaksızlığı normalleştiren bu yaklaşım kabul edilemez" diyen Yanık, "Yayıncılık adına bir utanç vesikası olan bu içeriğin engellenmesi için yetkili kurumlara gerekli başvuruları yaptık" ifadelerini kullandı.