Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AKP'nin seçim kampanyası olan 'Türkiye Yüzyılı'nın slogan olmadığını 100'üncü yıl 'markası' olduğunu öne sürdü. Türkiye'nin 'başka bir ligde' olduğunu iddia eden Yanık, "Cumhurbaşkanımızın küresel anlamda büyük bir siyasi lider olduğunu herkes kabul etmek zorunda kaldı" diye konuştu.

Bakan Yanık: 'Türkiye Yüzyılı' slogan değil, 100'üncü yıl markasıdır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye'nin kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü kutlamalarına katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Yanık, AKP'nin seçim kampanyası olarak yürüttüğü 'Türkiye Yüzyılı' ifadesinin slogan olmadığını öne sürerek "Türkiye Yüzyılı slogan değil, 100'üncü yıl markasıdır" diye konuştu.

Yanık, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 'Dünya beşten büyüktür' demesinin, dünya barışını sağlamak için ne kadar önemli olduğunu iyi düşünmeliyiz. Siyaseten söylemiyorum. Hakkı teslim etmek gerek. Dünyanın birçok liderinin, siyasetçi ve diplomatının gördüğü, kabul ettiği bir gerçek var. Türkiye, artık başka bir ligde. Türkiye, artık birkaç basamak yukarıda bir oyuncu olarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı'mızın küresel anlamda büyük bir siyasi lider olduğunu, herkes kabul etmek zorunda kaldı. Türkiye'nin dünya barışına, dünya siyasetine; mazlumların, masumların haklarının korunmasına katkısı apaçık bir gerçektir. Türkiye'nin bu gücünün dayanağı elbette kendi içinde çok güçlü, çok dirayetli olmasıdır" iddiasında bulundu.

"TAŞ KOYMAYA ÇALIŞANLARI AYIRMAMIZ GEREKİR"

Cumhur İttifakı'na övgüler yağdıran Yanık, "Bu ülkenin insanlarının refahı, onuru için elini taşın altına koyanlarla ülkenin yoluna taş koymaya çalışanları iyi ayırmamız gerekir. Ülkemizi yokluğun, yoksulluğun, sahipsiz kalmanın acılarından kurtarmak için canını dişine takarak Türkiye için çalışan siyasi hareketin adı; AK Parti. 'Cumhur İttifakı', bu siyasi hareketin bir başka açılımıdır. 'Türkiye Yüzyılı' çok önemli. Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yılını kutluyoruz. 29 Ekim 2023'te cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünü idrak edeceğiz. 'Türkiye Yüzyılı', bu mücadelenin bir başka ifadesidir. 'Türkiye Yüzyılı' bir slogan değildir; 100 yıllık bir milli mücadelenin başarıya ulaştığını gösteren bir 100'üncü yıl markasıdır" diye konuştu.

(DHA)