Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Kahramanmaraş'ta enkaz kaldırma çalışmalarının 1-2 haftaya kadar tamamlanmasını öngördüklerini dile getirdi. Pakdil ayrıca, depremler nedeniyle Kahramanmaraş'ta 2 bin 300 büyükbaş, 17 bin 500 küçükbaş kaybı olduğunu belirtti.

Bakan Yardımcısı Pakdil: Kahramanmaraş'ta enkaz kaldırma çalışmaları 1-2 haftaya tamamlanabilir
Fotoğraf: AA

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pakdil, Kahramanmaraş’ta enkaz kaldırma işlemlerinin 1-2 haftaya kadar tamamlanmasını öngördüklerini belirtti.

Enkaz kaldırma çalışmalarına katılan iş makineleri ile diğer kamu araçları için 2 milyon litre akaryakıtın kullanıldığını belirten Pakdil, “761 iş makinemiz ve 2 bin çalışanımızla enkaz kaldırma faaliyetlerine katıldık. Şehrin bu yıkık görüntüsünün bir an önce ortadan kalkması için üzerimize ne düşüyorsa bunun gayreti içerisindeyiz” dedi.

SALGIN HASTALIK TESPİT EDİLMEDİ

Yalnızca şehir merkezinde değil kırsalda da faaliyet yürüttüklerine dikkati çeken Pakdil, kırsal mahallelerin hayvancılıkla ilgili kayıplarını tespit etmeye çalıştıklarını, salgın hastalık riskinin oluşmaması için ölü hayvanların gömülmesi için çiftçilere yardımcı olduklarını kaydetti. Pakdil, şu ana kadar salgın hastalık konusunda olumsuz bir tespitlerinin bulunmadığını ifade etti.

19 BİN HAYVAN KAYBI VAR

Kahramanmaraş'ta 2 bin 300 büyükbaş ve 17 bin 500 küçükbaş kaybı olduğunu vurgulayan Pakdil, “Kararnamemiz çıktı, bu hayvanların yerine ayni olarak yeni hayvanları vererek kırsalda bu alandaki faaliyetlerin devamı sağlanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bunu çok önemsiyoruz. Gerek bitkisel gerekse hayvansal faaliyetlerle vatandaşlarımızın üretimden uzaklaşmaması noktasında gayretlerimiz var” değerlendirmelerinde bulundu.

"YARDIMLARIN TEMİNİ VE GÖTÜRÜLMESİNDE AKSAMA YOK"

Yardımların temininde ve götürülmesinde bir aksama olmadığını öne süren Pakdil, “Bu olumlu bir durum. Kimsenin şehrini, köyünü bırakma niyetinde olmadığını görüyoruz. Biz de bu konuda kendilerine her türlü desteği verme noktasında çaba içindeyiz. Yaralar sarılıyor. Kırsaldaki her türlü ihtiyacın karşılanması için devletimizin yardımları var. Yardımların temini ve götürülmesinde bir aksama yok. İnşallah el birliğiyle bu durumu atlatacağız” sözlerine yer verdi.

(AA)