Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin okullaşma oranıyla Avrupa'da birinci olduğunu iddia etti.

Bakan Yılmaz'ın iddiası: Türkiye, okullaşma oranıyla Avrupa'da birinci

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar ve Eczacılık Fakülteleri yeni hizmet binası ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ek Hizmet Binası temel atma töreni ve Hukuk Fakültesi açılışı AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Yılmaz, ÇÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okullaşma oranında Türkiye'nin Avrupa'da birinci olduğunu öne sürdü.

Yılmaz, “Ülkemizde yüksek öğretime erişim oranında hedefe ulaşılmıştır. Okullaşma oranı yüzde 103.73’tür. Net yüzde 42.43’tür. Bu oran 2002 yılında yüzde 27 idi. Yüzde 27’den yüzde 100.73’e çıktı. Bu okullaşma oranıyla Avrupa’da birinciyiz. Yükseköğretimde erkeklerde okullaşma yüzde 40, kızlarda ise yüzde 44. Kızlar, erkeklere göre daha fazladır. Milli Savunma Üniversiteleri, Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitelerimizle birlikte 180’in üzerinde üniversitemiz var. 7 milyon 700 binin üzerinde yüksek öğretimde okuyan öğrencilerimiz var. 2002’de 1 milyon 600 bindi. Öğrenci sayısı ile Rusya’dan sonra Avrupa’da birincisiyiz. Öğretim elemanı sayımız 157 binin üzerinde ama 70 bindi biz geldiğimizde. Bundan sonraki aşama nitelik ve kalite bakımından büyümedir. 100 alanda 2 bin doktora programı hayata geçirildi” ifadelerini kullandı.

(İHA)