Milli Eğitim Bakan Çelik, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın yargılanması için gereken izni vermeyeceğini açıkladı....

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında soruşturmaya izin vermeyeceğini belirtti. Çelik, çeşitli açılış ve ziyaretler için gittiği Sakarya’da gazetecilerin, ‘’YÖK Başkanı ile ilgili soruşturma açılmasına izin verecek misiniz’’ şeklindeki sorusu üzerine, ‘’Soruşturma açma yetkim var. Sayın YÖK Başkanı’nın bugüne kadar yaptıklarının suç teşkil ettiğine inanan birisi değilim. Yaptıklarının suç teşkil ettiğini sanmıyorum. İzin vermeyeceğim’’ dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediği iddiasıyla yapılan suç duyurularına ilişkin olarak ‘görevsizlik’ kararı vermiş ve dosyayı Milli Eğitim Bakanlığı’na göndermişti. MEB Başkanı Çelik’in başkanlığındaki kurul, Prof. Dr.Özcan hakkında soruşturma açılmasına izin vermezse buna itiraz edilebilecek. Yapılacak olan itirazı Danıştay 1. Dairesi görüşüp karara bağlayacak. Danıştay, Prof. Dr. Özcan hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin verilen kararın kaldırılmasına karar verebilecek.
Bu arada dün de Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) ile Türkiye Gençlik Birliği YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Öte yandan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliği ve tartışmalar konusunda herkesin topu Cumhuriyet Savcılarına attığını ifade ederek, ‘’Türkiye bir hukuk devletidir. Karşılıklı iddialar olacaktır ama bütün bu iddialar, hukuk çerçevesi içinde yerini bulacaktır’’ dedi.