Bakana Kabataş santajı iddiası: 'İş bulun yoksa konuşurum'

AKP hükümetine yakın havuz medyasında Abdülkadir Selvi'nin Ethem Sancak ve Yiğit Bulut'u eleştirmesiyle başlayan tartışmanın bu kez de Gezi direnişi sırasında ortaya atılan Kabataş yalanı hakkında kriz yaşandığı iddia edildi.

Üstleri çıplak deri eldivenli 70-100 kişilik grubun kendisine saldırdığını öne süren Zehra Develioğlu'nun yalanının yayılmasına aracılık eden bir medya mensubunun olayın kurgulanmasına öncülük eden bir bakana şantaj yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre, bir süre önce çalıştığı gazeteden ve yüklü maaşından vazgeçmek zorunda olan yandaş gazeteci, söz konusu bakana, “Yeni bir iş bulun yoksa konuşurum” dedi.

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, olay AKP'li hükümet üyesinin, yandaş basında AKP'ye yakın diğer 'büyük isimleri' aramasıyla ortaya çıktı. Bakan, yandaş gazetecinin kendisini “Geçinemiyorum. İki çocuğum var. Bana yeni bir iş bulmazsanız konuşurum" sözleriyle tehdit ettiğini aktardı. Bakanın, konuştuğu isimlerden gazeteciye sahip çıkmalarını ve konuşmasını engellemelerini istediği öne sürüldü. Yandaş basının ağır toplarının da bakana, “'söz konusu kişi için ek gelir sağlamak amacıyla bazı girişimlerde bulunma' sözü verdiği iddia edildi.

EMNİYET TEK DELİL BULAMAMIŞTI
Kabataş yalanının ilk haberleştiren Eli Çakır’ın avukatı Fidel Okan’ın “ortada büyük bir kandırmaca var” sözlerinin peşinden Emniyet yapılan incelemelerde saldırıyla ilgili herhangi bir görüntü bulunamadığını açıklamıştı. Bunun üzerine Havuz medyası yazarları “Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ” başlıklı, yalana sahip çıkan manifestolar yayımlamıştı. Sabah gazetesi de, sofistike bir fotoşop çalışmasıyla saldırının varlığının kanıtlayan tek bir video görüntüsü olduğunu öne sürmüştü.

Yandaş yazarlardan toplu 'Kabataş kalkışması': Diliniz KABA vicdanınız TAŞ

Metiner'i Kabataş ile ilgili 'kandırmışlar': Biz görüntü var demedik, ‘paralel’ dedi

Emniyet, Kabataş'a dair tek kanıt bulamadı!

Diliniz FOTO, vicdanınız ŞOP: Sabah'tan 52 saniyelik Kabataş masalı