Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Şimşek'in yabancı yatırımcılara yönelik özel toplantıda KKM için 'kötü bir fikirdi' dediğine dair haberi yalanladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Bakanlık, Bloomberg'in 'Mehmet Şimşek' haberini yalanladı
Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in katıldığı bir toplantıda Kur Korumalı Mevduat'ı (KKM) "kötü bir fikir" şeklinde eleştirdiğine dair Bloomberg haberini yalanladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Bloomberg International tarafından dün yayımlanan, Bakan Şimşek'in bir grup yatırımcıyla toplantısının içeriğine ilişkin haberin tüm unsurlarının "masabaşı, uydurma" olduğu ifadelerine yer  verildi. 

Kur Korumalı Mevduat uygulamalarına ilişkin Şimşek'in "TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz" açıklaması hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Ancak ilgili muhabire haberin yazım sürecinde bilgilerin doğru olmadığını bildirmemize rağmen 'Bakanlık yorum yapmadı.' ifadeleriyle gerçek dışı, yalan haberini ısrarla yayımladığı görülmüştür. Bu çerçevede Bakan Şimşek'ten bizzat duymadığınız, yönlendirmeli, dedikodu tarzı, masabaşı kurgulanan, art niyetli haberlere itibar etmeyiniz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bloomberg'de uyer alan habere göre, Bakan Şimşek, yabancı yatırımcılarla buluştuğu özel bir toplantıda KKM'yi sert bir şekilde eleştirdi. Habere göre KKM için "kötü bir fikirdi" diyen Şimşek, KKM'nin önemli sorunlara neden olacağını söyledi.