MEB, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği Genel Başkanı Ceyhun Bozdağ’ın 40 dakikalık ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesi talebini geri çevirdi.

Bakanlık, rehabilitasyon öğretmenlerini görmüyor

Mustafa BİLDİRCİN

Pandemi boyunca yüz yüze eğitim faaliyetlerini sürdüren ve MEB’den yeterli desteği alamadığını belirten özel rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin bir isteği daha kabul edilmedi. Bakanlık, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 40 dakika olan yüz yüze ders saatinin 30 dakikaya indirilmesi talebini, “uygun bulmadı”.

DERS SÜRELERİ 30 DAKİKA OLMALI

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği Genel Başkanı Ceyhun Bozdağ, Covid-19 salgını nedeniyle okullardaki yüz yüze ders saatinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilmesi üzerine, aynı kararın kendileri için de uygulanmasını istedi. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki öğrencilerin öğrenim hayatlarının sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için ders saatinin 30 dakika olması gerektiğinin altını çizen Bozdağ, teneffüs süresinin de sınıfın dezenfekte edilmesi için kullanılacağını belirtti. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde sınırlı sayıda öğrenci ile ders yapılsa da Covid-19 tedbirlerinin uygulanmasında güçlüklerle karşılaşıldığının altını çizen Bozdağ, “Hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimizin sağlığı için kapalı ortamda bulunma süresi minimuma indirilmelidir” ifadesini kullandı.

Bozdağ’ın talebi, derslerin “Bireysel ya da sınırlı sayıda öğrenciyle yürütülmesi” gerekçe gösterilerek reddedildi. Talebin reddine ilişkin MEB Yaygın Eğitim ve Barınma Hizmetleri Daire Başkanı Ceyhun Ay imzalı yazıda, şunlar kaydedildi: “Kırk dakikalık yüz yüze eğitimlerin pandemi dönemi boyunca kurumlarca yerine getirildiği, bu süreyle ilgili herhangi bir sorunun Bakanlığımıza ulaşmadığı, ders saatinin dışında kalan 10 dakikalık sürede sınıfın dezenfekte edilebileceği değerlendirilmektedir. Derslerin büyük kısmının bireysel olarak düzenlendiği ve grup olarak düzenlenen derslerin ise sınırlı sayıda öğrenciyle gerçekleştirildiği dikkate alındığında talebin uygun olmadığı değerlendirilmektedir.”