Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada paylaşılan 'çocukların, gökkuşağı renklerinde bir şemsiyenin altında olduğu' görsele ilişkin yaptığı açıklamada, "Afişler (mülga) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde hazırlanmış ve kullanımdan kaldırılmıştır" dedi. Bakanlık, açıklamasında, görselin 'aile kurumuna' zarar verebileceği savunularak 'tedbir alma' vurgusu yapıldı.

Kaynak: AA
Bakanlık'tan 'gökkuşağı renklerindeki şemsiye' afişine ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada yer alan 'gökkuşağı renklerindeki şemsiye' afişine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, afişlerin kapatılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde hazırlandığı ve kullanımdan kaldırıldığı ifade edilerek görselin 'aile kurumuna' zarar verebileceği savunuldu.

Bakanlık açıklamasında, söz konusu afişlerin 'bilinçli ve iyi niyetli olmayan bir karalama kampanyasının gündeme sokulmaya çalışıldığı' öne sürüldü.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni yapılmış gibi dolaşıma sokulan görsel ile aile kurumunun güçlendirilmesi için yaptığı çalışmalar kamuoyunun malumu olan Bakanlığımız yıpratılmak istenmektedir. Söz konusu görselde yer alan bazı simgeler ile Bakanlığımız ilişkilendirilmeye çalışılsa da bu konudaki tutumumuz hem bakanlık hem de hükümet olarak nettir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aile kurumumuza zarar verebilecek her türlü akıma karşı tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz."

Twitter'da, çocukların gökkuşağı renklerindeki bir şemsiyenin altında yer aldığı bir afiş paylaşıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları şemsiyenin gökkuşağı renklerinde olmasını LGBTİ'yi simgelediğini iddia ederek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na tepki gösterdi.