İçişleri Bakanlığı'nca Covid-19 Tedbirleri Kapsamında hayata geçirilen İSDEM uygulamasına ihbarlar gelmeye başladı. Bakanlığın açıklamasına göre İSDEM’e bir günde bin 159 ihbar geldi.

Bakanlık'tan İSDEM açıklaması: Bir günde bin 159 ihbar geldi

İçişleri Bakanlığı, İl Sağlık Denetim Merkezi’ne (İSDEM) gelen ihbarlar ve yapılan denetimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Buna göre, dün itibariyle ihbarların alınmaya başladığı İSDEM uygulamasına, bir günde bin 159 ihbar gelirken, bir gün içerisinde İl/İlçe Salgın Denetim Merkezlerince İSDEM yazılımı üzerinden gerçekleştirilen denetim (ihbar üzerinden veya resen) sayısı da 5 bin 243 oldu.

İSDEM NEDİR?

Yurttaşlar, karşılaştıkları Covid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155, 156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik/kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebiliyor. İçişleri Bakanlığı'nca daha önce Kırıkkale'de pilot uygulama olarak devreye alınan İl Salgın Denetim Merkezi uygulaması ülke genelinde yaygınlaştırılarak dün itibariyle tüm il/ilçe salgın denetim merkezlerinin kurulumu sağlandı.