17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında işadamı Rıza Sarraf’tan ‘rüşvet’ olarak aldığı belirtilen saat için eski bakan Zafer Çağlayan'ın 250 bin TL ceza ödediği ortaya çıktı

Bakanlıktan Çağlayan’ın ‘saati’ne ceza!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında işadamı Rıza Sarraf’tan ‘rüşvet’ olarak aldığı belirtilen 700 bin TL’lik saat için eski bakan Zafer Çağlayan'ın 250 bin TL ceza ödediği ortaya çıktı.

Hakkında fezleke hazırlanan ve Sarraf’tan rüşvet almakla suçlanan Çağlayan, saatle ilgili bir usulsüzlük bile bulunmadığını ve parasının tarafından ödendiğini iddia etmişti. Çağlayan Meclis kürsüsündeki savunmasında, Patek Philippe marka, 5101G model ve yaklaşık 700 bin TL fiyatlı saatin İsviçre’den getirildiğini, ödemesinin tarafından yapıldığını ve mal beyanına da alındığını öne sürmüştü.

BAKANLIK: GİRİŞİNDE USULSÜZLÜK VAR
Hürriyet’ten Nuray Babacan ve Hacer Boyacıoğlu’un haberine göre ceza, aylardır yürütülen inceleme sonucunda Gümrük Bakanlığı tarafından kesildi. Cezanın gerekçesi, 'Türkiye’ye girişi sırasındaki usulsüzlük, miktarı ise ödenemesi gereken verginin iki katı civarında’ ifadeleriyle açıklandı. Saatin Türkiye’ye girişi sırasında gümrük mevzuatına aykırı işlem yapıldığının saptandığı belirtildi.