Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enflasyon için 'ailenin özürlü çocuğu gibi' benzetmesi yapan Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Ferman hakkında RTÜK'e başvuruda bulundu.

Bakanlıktan RTÜK'e 'Murat Ferman' başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman'ın bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerin engelli kişilerin onur ve haysiyetini zedeleyici niteliğe sahip olduğu gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) başvuruda bulundu.

Bakanlığa bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Murat Ferman'ın dün bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerin, engelli kişilerin onur ve haysiyetini zedeleyici bir niteliğe sahip olduğu ve açıkça ayrımcılık içerdiği değerlendirilmiştir.

Söz konusu ifadeler hakkında; Anayasa, Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme, Engelliler Hakkında Kanun, RTÜK Kanunu ve YÖK mevzuatı çerçevesinde ivedilikle inceleme ve işlem yapılması hususunda RTÜK'e resmi yazı gönderilerek süreç başlatılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman katıldığı EKOTÜRK canlı yayınında engelli çocuklara benzeterek, "Ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz... Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan" demişti.

Tepki çeken benzetmesine gelen tepkilerin ardından Prof. Murat Ferman özür dilemişti. Ferman özründe şunları kaydetmişti: "Özel gereksinimli evlatlarımızın ailelerini rencide edebilecek bu ifadelerimden sonra pişmanlık ve samimiyetle özürlerimi talep ediyorum."