‘Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’ için Ankara’da çalıştay

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında gerçekleşen bölgesel işbirliğinin önemli göstergelerinden birisi olan ‘Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’ projesi için 22 Şubat’ta Ankara’da bir çalıştay düzenlenecek. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlenecek olan, “Bölgesel İşbirliğinin Başarı Örneği: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’’ Çalıştayı iki oturum halinde yapılacak. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun bölge ülkelerine ekonomik, sosyal ve kültürel katkılarının anlatılacağı çalıştaya Azerbaycan, Gürcistan ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçileri ile birlikte milletvekilleri, akademisyenler ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin de katılacağı kaydedildi.


Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun açılışı 30 Ekim 2017 tarihinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov’un katılımıyla Bakü’de uluslararası bir törenle gerçekleştirilmişti.
Asya, Avrupa ve Afrika’yı birbirine bağlayacak proje, başta lojistik olmak üzere birçok sektörde ekonomik hareketliliğin yanı sıra Çin yatırımlarının bölgeye ulaşmasında da önemli katkılar sağlaması bekleniyor.