Sinop’ta balıkçılık yapan Mert Kanal, “Restoranımızı 5 gün önce kapattık. Son faturalardan sonra işin içinden çıkamıyoruz. Her şey çok pahalandı. 5 bin lira gelen elektrik faturası 10 bin lira oldu. 700-800 TL gelen su faturası 1000-1200 TL oldu. 400 TL gelen doğal gaz oldu 1500 TL” dedi.

Balıkçı esnafı: "Restoranımızı kapattık, son faturalardan sonra işin içinden çıkamıyoruz"

Sinop’ta balıkçılık yapan Mert Kanal, elektrik, doğal gaz ve su faturalarına gelen zamlardan dolayı restoranını kapatmak zorunda kaldığını belirtti.

700-800 TL gelen su faturasının 1000-1200 TL'ye yükseldiğini belirten Kanal, "Restoranımızı 5 gün önce kapattık. Son faturalardan sonra işin içinden çıkamıyoruz açıkçası" dedi.

Kanal'ın açıklamaları şöyle:

"Hamsi 25 TL ama yine de insanlar almakta zorlanıyor. Çünkü insanların evine giren miktar belli, çıkan miktar belli. Şu zamanda biliyorsunuz bazı şeyler arttı. Elektrik olsun, su olsun. Faturalar arttı. Giderler arttı. İnsanlar cebine bir şeyler arttırmaya çalışıyor ki öncelik faturaları ödemek. Daha sonra yemek.

Restoranımızı 5 gün önce kapattık. Son faturalardan sonra işin içinden çıkamıyoruz açıkçası. Hiç olmazsa dedik bayrama kadar kapatalım bakalım duruma göre. Umarız bir düzelme olur. Düzelme olursa da tekrar açarız gibi düşünerekten kapattık. Çünkü her şey çok masraflı. Her şey çok pahalandı.

5 (bin) lira gelen elektrik faturası 10 bin lira oldu. 700-800 TL gelen su faturası 1000-1200 TL oldu. Doğal gaz keza... 400 TL gelen doğal gaz oldu 1500 TL. En son 5 bin TL elektrik faturamız geldi.

Ondan önce de yine o civarlardaydı. Bu ay da baktığım kadarıyla tüketime bakıyoruz daha fatura gelmedi ama muhtemelen 10 bin civarı olacak. Çünkü kat sayıyı da biliyoruz, harcadığımız enerjiyi de görebiliyoruz saat üzerinden. Baktığımız zaman, ölçtüğümüz, çarptığımız zaman hemen hemen 10 bin TL’ye falan tekabül ediyor. Belki biraz daha fazla olabilir."

(ANKA)