Toplu ulaşıma elektrikli çözümler üreten Bozankaya son 2 yılda 6 farklı ilde katıldığı 6 ihaleyi de kazandı. Malatya, Konya, Eskişehir, İzmir ve Elazığ’dan sonra Urfa da Bozankaya markalı yerli elektrikli araçlar hizmet verecek

Balıklıgöl’den elektrikli troleybüsler geçecek

ERSOY YAŞAR
ersoy@otosafari.com -
@ersysr
www.otosafari.com - www.youtube.com/otosafari

Bozankaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için 24 metrelik troleybüsler üretecek. Araçlar 7 kilometrelik Balıklıgöl hattında çalışacak.

Bozankaya’nın Ankara’daki fabrikasında ürettiği elektrikli otobüslerin 20’si İzmir’de, 4 Eskişehir’de, 4 Konya’da toplu taşımada kullanılıyor ve marka Elazığ için de 15 adet otobüs üretecek.

Malatya’da ise 22 adet Bozankaya markalı trambüsler hizmet veriyor. arka ayrıca güç temini, kataner, kontrol, sinyalizasyon, haberleşme ekipmanı ve idari binayı da belediyeye teslim edecek.

10 adet troleybüs aracı kısmi teslimatla Urfa’ya ulaştırılacak ve 330 gün sonra troleybüsler vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Elektrikli araçlar, 7 kilometrelik Balıklıgöl hattı üzerinde günde ortalama 60 bin yolcu taşıyacak.

Türkiye’de bugüne kadar açılmış olan tüm elektrikli otobüs ihalelerini aldıklarını belirten Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay,“Türkiye’de kentler artık elektrikli ulaşım sistemlerini gündemlerine alıyor. Sağladığı mali ve çevreci avantajlar özellikle büyük şehirlerde elektrikli çözümleri zorunlu kılıyor.

Modern troleybüs sistemi toplu taşımadaki dönüşümün simgesi oldu. Şu anda altı ilde hizmet verecek araçlarımızla 7 milyon vatandaşın konforlu ve güvenli ulaşımını sağlayacağız. Yerli bir firma olarak tercih ve takdir edilmekten gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

1989’da Almanya’da bir Ar-Ge şirketi olarak hizmet vermeye başlayan Bozankaya, raylı sistem araçları ile lastik tekerlekli toplu taşıma araçları tasarımı ve üretimi alanında faaliyet gösteriyor.

Almanya’da bulunan Bozankaya GMBH’nın gerek alt yapısı gerekse bilgi ve birikiminin güncel bir yansıması olarak da 2003 yılında Türkiye’de faaliyetlerini yürütmek üzere Ankara’da kuruldu. 2016’da Ar-Ge harcamalarına cirosunun yüzde 11’i oranında pay ayıran markanın Ar-Ge harcamaları 2016’da 18.3 milyon TL olarak gerçekleşti.