Balkon ve pencerelerde kutlama

Salgın nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl evlerde kutlanacak. Bayram nedeniyle okuluna gidemeyen ve sokağa çıkamayan çocuklar evlerini süsledi, bayraklar asıldı. Bircok belediye de bayram nedeniyle internet üzerinde etkinlikler düzenledi. Kimi belediyeler ise bayram coşkusunun balkon ve pencerelerden kutlanması çağrısı yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, saat 21:00’da herkesi hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti. İBB, 100 bin çocuğa hediye dağıtacak. İçerisinde hikaye kitabı, eğitici oyunlar ve Türk bayrağı yer alan kutular hazırlayan belediye yetkilileri, farklı sürprizlere de yer verecek. Hediye kutuları, yardım kolisi başvurusu yapan çocuklu ailelere verilecek. İBB ve İBB TV sosyal medya hesaplarından çocuklara yönelik etkinlikler bugün de sürecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ise 25 ilçede yapılması planan gezici kutlama valilik düzenlemesiyle 7 ilçede yapılacak. Saat 14.30’dan 17’ye kadar üstü açık otobüslerden marslar ve şarkılar söylenecek. Saat 21’de de balkonlarda İstiklal Marşı okunacak.

balkon-ve-pencerelerde-kutlama-721028-1.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer ailelere mektubunun da bulunduğu 23 Nisan çantası hediye etti. Başkan Soyer mektubu aracılığıyla İzmirlileri balkonlarda hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, mahallerde konser veriyor.