Balkonlarda 19 mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, koronavirüs salgınına karşı alınan tüm önlemlere karşın yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara’da, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 10 gezi otobüsü, yedi merkez ilçede gezerek konser verdi. Kent Orkestrası üyelerinden oluşan müzisyenleri dinlemek isteyen Başkentliler, evlerinin balkonlarında zaman geçirdi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü birçok kentte yurttaşlar balkonlarına bayraklar astı. İstanbul Maslak’ta bulunan gökdelenler de 19 Mayıs nedeniyle dev bayraklarıyla donatıldı. İstanbul’da birçok ilçe belediyesi, mahallerde bando konseri verdi.

UMUT ETMEKLE BAŞLAR HER ŞEY

CHP İstanbul İl Başkanlığı, bir reklam filmi yayınladı. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, videoyu “Birlikte kuracağımız mutlu yarınlar için sen yeter ki umut et. Çünkü 101 yıl önce olduğu gibi güzel bir gelecek daima bir umutla başlar” sözleriyle paylaştı.

İstanbul Maltepe’de Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılımıyla sosyal mesafeye uygun bir tören düzenlendi. Bando konseri verildi ve folklor gösterileri yapıldı. Ataşehir’de Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.30’da gerçekleşen Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katıldı.

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekilleri katıldı.

Herkesin bayramını kutlayan Yücel, “Bugün bu topraklarda özgür ve eşit bireyler olarak yaşayabiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Onun değerlerine bağlı kalacağımıza söz veriyoruz.” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise “Gençlerin mutlu ve huzurlu yaşayacakları bir memleket kurmak için son nefesimize kadar canla başla çalışmaya devam edeceğiz. diye konuştu.

BANDIRMA VAPURU’NDA TÖREN

SAMSUN’da ilk adımın atıldığı yeri temsil eden Tütün İskelesi’nde tören yapıldı. Askerler, 19 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a ilk adımı atan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, milli sporculara teslim edildi. Türk bayrağı milli sporcular tarafından müze gemi Bandırma Vapuru’nda düzenlenen tören alanına götürüldü. n Haber Merkezi