Balotelli’nin kardeşinin ilginç Türkiye hikâyesi

Eren TUTEL

Ülkenin dört bir yanında her gün liyakatsizlik haberleri okumaya alıştık. Futbol da Türkiye’nin kopmaz bir parçası olarak bunun istisnası değil. Adana Demirspor’un İtalyan yıldızı Mario Balotelli’nin kardeşi Enock Barwuah’ın Türkiye’deki şu ana kadar hikâyesi ülkenin liyakat konusunda geldiği noktanın da kısa bir özeti.

Ağabeyinden iki yaş küçük olan Enock, tıpkı Balotelli gibi futbolcu. Ancak kariyeri onun gibi pek şaşalı değil. Öyle ki ilk takımı olan USD Caravaggio’yla 22 yaşında sözleşme imzalayabilmiş. Yaklaşık altı sezon boyunca Serie D’de top koşturan Enock, İtalya’da profesyonel liglerde forma giyme şansı yakalayamamış. Bu süreçte çıktığı 93 Serie D maçında 12 gol kaydeden İtalyan futbolcu, Grande Fratello Vip adlı bir televizyon programına da katılmış. Enock, burada futboldan kazanamadığı ünü de kazanmış.

28 YAŞINDA PROFESYONEL

Enock kariyer zirvesine ise bu yaz ulaştı. Kardeşi Mario Balotelli’yle beraber Adana Demirspor’a transfer olan Enock Barwuah, kariyerinin ilk profesyonel kontratına 28 yaşında Türkiye’de imza atmış oldu. Türkiye’nin köklü kulüplerinden birine transfer olan tecrübeli futbolcu için o dönemde konuşan Adana Demirspor’un Başkanı Murat Sancak, “Balotelli'nin kardeşi bizimle 6 ay antrenmanlara çıkacak. Daha sonra bir kulübe vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

FOLKART DETAYI

Sancak dediğini 6 aydan kısa bir sürede gerçekleştirdi. Enock Barwuah Türkiye’de transferin son gününde Sancak Group’un şirketlerinden biri olan Folkart’ın göğüs sponsoru olduğu TFF 1. Lig takımlarından Menemenspor’a kiralandı. Menemenspor, Enock takıma katıldıktan sonra üç maça çıktı ancak tecrübeli futbolcu hiçbir maçın kadrosunda yer almadı. Oyuncunun ne Adana Demirspor’la ne de Menemenspor’la yaptığı kontratın detayı paylaşılmadı. TFF’nin sistemi yapım aşamasında olduğu için Barwuah hakkında resmi bilgileri de veremiyoruz. Özetle 28 yaşına kadar profesyonel olamayan Barwuah kariyer zirvesini kâğıt üzerinde yaşamaya devam ediyor.