Tokat'ın Turhal ilçesinde polis tarafından saldırıya uğrayan çiftçi konuştu: Polis toruna biber gazı sıktı, arabayla götürdü. Peşlerinden koşunca 'vurmayın dememe rağmen bana işkence etti

‘Bana vurdular, toruna biber gazı sıktılar’

Tokat’ın Turhal ilçesinde, Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin mali kongresi sırasında polis saldırısına maruz kalan çiftçi Mehdi Altınkaynak, polisin oylamanın başından itibaren kendilerine baskı yaptığını anlattı.

Objektiflere polis tarafından tekmelenirken yansıyan 60 yaşındaki Altınkaynak, kendisine yönelik saldırının torununa biber gazı sıkılması ve gözaltına alınmaya çalışılması üzerine geliştiğini söyledi.

Polisin çiftçileri kongre salonunun dışına atmasının ardından saldırılarına başladığını belirten Altınkaynak, “O sırada benim toruna biber gazı sıktılar, arabaya götürdüler. Arabaya götürünce koştum peşlerinden. 'Ne geliyorsun' diye bana vurdular düşürdüler. Tekmelerin altından bir zaman kalkamadım ben. 'Vurmayın' dediysem de, ben 60 yaşındayım, bu yaştaki adama bu kadar işkence yaptılar” dedi.

‘SORUMLU EMNİYET AMİRİDİR’
Altınkaynak, DHA muhabirine yaptığı açıklamada saldırıların sorumlusu olarak emniyet amirini gösterdi. Polislerin seçime etki ettiklerini savunan Altınkaynak, “Yapılan seçim seçime benzemiyor. Çiftçimizi orada boşuna topladık, işkence yaptık çiftçimize. Çiftçimize oyu kullandırmadılar” diye ekledi.

78 bin üyesi bulunan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 64’üncü olağan mali genel kurulu dün sabah saatlerinde kooperatif binasında başlamıştı. Çok sayıda polisin sevk edildiği mali kurulda mevcut başkan Yalçın Bekler ile eski başkan Cemalettin Uzamış’ın destekçileri arasında zaman zaman gergin anlar yaşanmıştı.

Kooperatif üyeleri kurula katılmak için kayıt işleminde bulunurken, Cemalettin Uzamış tarafları kendi isimlerinin listede yer almadığını ve kayıt yaptıramadıklarını öne sürerek bu duruma tepki göstermişti. Burada açıklama yapan eski başkan Uzamış ise, kooperatif bahçesinde yapılan kongrenin kooperatifin keyfine göre yapıldığını belirterek, “Kongre kesinlikle geçerli değildir. Tarım İl Müdürlüğü taraf olmuştur, konuyu mahkemeye götüreceğiz” demişti.

Salonda çıkan sözlü tartışmalar üzerine ise çevik kuvvet çiftçilere saldırmıştı. Saldırıda Altınkaynak’ın torunu yere yatırılarak gözaltına alınmıştı. Bunun üzerine polis aracına koşan Altınkaynak ise tekmelenerek darp edilmişti.