Banka emeklileri ikramiyelerini istiyor

Yakup DURMUŞ / Adana

Yapı Kredi Bankası Emeklileri Derneği Adana Şube Başkanı Ali Alphan, özel sandıklardan emekli maaşı alan yaklaşık 300 bin banka emeklisine bayram ikramiyesinin verilmediğine dikkat çekti. Yapı Kredi, Akbank, Garanti, Vakıflar, TOOB emeklileri olarak ikramiye için 4 yıldır kampanya yürüttüklerini belirten Alphan, “SGK ve Bağkur emeklileri 4 yıldır bayrak ikramiyesi alıyor. Ama biz banka emeklilerine bu ikramiye verilmiyor. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Özel sandıktan maaş alan emekli sayısının 300 bin olduğunu söyleyen Alphan, “Hükümet ‘Vakıf ödesin’ diyor, vatandaşı arasında ayrım yapıyor. Bu adaletsiz yaklaşım karşısında biz de BİMER, CİMER, Alo 170 hattına başvurduk ama sonuç alamadık. Hükümet sesimizi duymadı, bizi yok saydı” diye konuştu.

Banka Emeklileri Derneği temsilcilerinden oluşan 17 kişilik bir heyetle Ankara'ya gittiklerini ve Meclis’te grubu bulunan partilerle görüştüklerini aktaran Alphan, “Bu görüşmelerden de eli boş döndük. CHP'nin verdiği ek yasa teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Bu yasa reddedilmemiş olsaydı 5510 Sayılı SGK Kanunu’na ilave yapılacak, biz de bayramda bu ikramiyeyi alacaktık” ifadelerini kullandı.

MAHKEME: VAKIF ÖDEMELİ

Mahkemeye başvurduklarını da söyleyen Alphan, dava süreciyle ilgili şu bilgileri verdi: “Yapı Kredi Emekliler Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi adına bir emeklimiz Hazine’yi mahkemeye verdi, dava 6 Ekim 2020'de sonuçlandı. Mahkeme bayram ikramiyelerini Vakıf'ın ödemesine hükmetti. Ancak Vakıf davayı istinaf mahkemesine götürdü, yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hâlâ davanın akıbetiyle ilgili bize bilgi verilmedi.”

Alphan, Meclis’teki ek yasa teklifinin bir an önce çıkarılmasını ve bu sorunun çözülmesini istediklerini dile getirdi.